Не разрешиха на българин да влезе в Полша, бил заплаха за отбранителната способност и националната сигурност

Красимир Крумов 09 август 2023 в 12:05 10370 1

Снимка Straż Graniczna

Момент от обслужването на туристическия поток на летището в Катовице.

53-годишен български гражданин, пристигнал с редовен полет от Бургас, не беше допуснат да влезе в Полша на летище Катовице-Пижовице тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната, съобщи радио Eska с позоваване на граничните власти.

Според лаконичната информация, българинът се явил за рутинен граничен контрол. При проверка на данните му в телеинформационните системи, се оказало, че фигурира в тях като лице, чието пребиваване в Полша би представлявало сериозна заплаха за отбранителната способност и сигурността на страната, както и за охраната на обществения ред.

В съответствие с разписаните прозедури и действащата нормативна уредба Комендантът на поделението на Гранична полиция в Катовице-Пижовице е взел административно решение за отказ от влизане на територията на Полша на българския гражданин. „Решението цели осигуряване на сигурността и стабилността на страната, чрез елиминиране на потенциална опасност“.

От Гранична полиция не уточняват конкретната причина за недопускането на българина до полска територия. В полската практика, обаче, всички осъдени чужденци със забрана да влизат в страната попадат под един параграф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!