Наводненията в Италия взеха три жертви

OFFNews 02 февруари 2014 в 19:22 1860 0

Момиче на 7 години и две млади жени се удавиха, след като колата им беше погълната от придошлите води на местна река след пороя в Сиракуза, Източна Италия, предаде АФП.

В леката кола имало 7 души. Майката и трима други успели да излязат, но детето е останало вътре.

При подобен инцидент се наложи намесата на хеликоптер, за да бъдат успешно евакуирани двама души от друга попаднала във водния капан кола.

В континенталната част на Италия продължава борбата с придошлите реки. В предградието на Рим Прима Порта бяха залети гаражи и приземни етажи на повече от 200 домакинства. „Пожарникарите ни предупредиха, че през нощта нивото на водата ще се повиши. Сложихме чували, за да предотвратим ново наводняване, след като домът ни вече беше залят от водата”, разказа жителят на предградието Франко ди Вито.

В цяла Италия от петък бушуват бури, придружени от поройни дъждове. Това стана причина много реки да излязат от коритата си и да залеят обширни райони, както и да активизират свлачища.

В Рим нивото на Тибър се покачи, но реката не успя да скъса дигите. На различни места в периферията на италианската столица има наводнения.

В Алпите обилните снеговалежи затрудняват комуникациите. На много места е прекъснато електроснабдяването. В Алто Адидже снежната покривка е над два метра. Всички планински проходи са затворени. Отменени са и някои влакове за Австрия.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!