НАТО отхвърли искането на Киев за зона, забранена за полети над Украйна

OFFNews 04 март 2022 в 22:36 3156 11

Снимка Архив

Съюзниците от НАТО отхвърлиха искането на Киев да се създаде зона забранена за полети над Украйна и обмислят нови санкции срещу Русия, за да я накарат да спре войната, съобщава Франс прес.

"Въпросът беше повдигнат и съюзниците се съгласиха, че не трябва да имаме самолети на НАТО, действащи в украинското въздушно пространство или военни на НАТО на терен, защото може да се окажем с пълна война в Европа", каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Единственият начин да приложим зона забранена за полети е да пратим изтребители на НАТО във въздушното пространство на Украйна, а после да сваляме руски самолети, за да се спазва зоната, обясни той, цитиран от БТА.

"Имаме отговорността да попречим на ескалацията на тази война отвъд Украйна. Защото това ще бъде още по-опасно, още по-опустошително и ще причини още повече човешки страдания", заяви той. После прогнозира, че идните дни ще бъдат още по-лоши, с повече убити, повече разрушения, защото Русия ще използва по-тежки оръжия.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън също защити решението на НАТО да не се обособява зона забранена за полети над Украйна, като каза, че такава мярка може да доведе до разпространението на конфликта до повече страни, допълва Ройтерс.

"За огромно съжаление войната скоро няма да свърши", каза той след среща с колегите си от страните от НАТО и след няколко срещи с ръководителите на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

12

Propaganda

05.03 2022 в 08:01

Хахахаха, като четеш коментарите по-долу те изпълва едно умиление такова, как путинчето е развързал кесията за последно и храни ли храни родния червен тролетариат. Голям зор, голяма активизация.

Иначе НАТО с пореден разумен ход.
Ударни доставки на АА оборудване за Украйна и проблемите сами ще изпопадат от небето.

23293

11

Стефан

05.03 2022 в 01:28

И оттам да пишат жални постове на тема как бандера, шухевич, и геройски бягалите отвсякъде панцергренадири от 12-та дивизия на СС не са нацита.

23293

10

Стефан

05.03 2022 в 01:07

Не, додето се окопитят, руснаците ще отрежат Одеса, ще очистят старата столица Харков, и ще намерят достатъчно по-стари истински украинци, които авторитетно да обявят, че това е истинската столица на Украйна, щом дрогираното Зе вече все едно е в Полша, и значи сам се е отказал от пълномощията си.
Гривните ще спрат, и укротролчетата ще се затътрят в Полша да мият нужниците на пановете си.

1600

6

HolyDiver

05.03 2022 в 00:15

Тия двамата под мен дали не си смуат един на друг а? Може пък и един и същи руски бот рублаждия да са знае ли човек...
В Европа в момента има една нацистка държава и това се нарича Русия и колкото и Путлер да си измисля опрвдания и да си търси повод за войната това не променя факта че Русия през 2022г копира поведението на Германия през 1939г. Дано само не ни се наложи да чакаме 6г за да видим края на нацистите и окупатори от русия

23293

5

Стефан

05.03 2022 в 00:06

Да, бях силно учуден, като гледах бригадата укротролове.
Учуден съм и от крайно ниското им ниво. Просто с писъци от стадо павиани, ставаше до преди пет-шест години, сега всички уж знаят за какво става дума.

23293

3

Стефан

04.03 2022 в 23:40

Май не той, ми Кулебчо. Който се прави на външно министърче на страната 404.

А освен това вече е сигурно, че тая история няма да свърши на сегашните граници на сегашната Украйна. Одеве нацитата са взривили железопътния мост между Украйна и Приднестровието над река Кучурган, от украинската страна. Вече няма повод да не приберат и Приднестровието от Молдавия.