Напук на руския терор: Укренерго пусна ток на над 70% от украинците

Атомните централи на Украйна увеличават капацитета си, включително Запорожката

OFFNews 25 ноември 2022 в 14:21 5008 10

ток

Снимка Pexels

Енергетиците на Украйна извършиха същинско чудо след масираните ракетни атаки на руските нашественици срещу енергийната система на страната.

Енергетиците на Украйна извършиха същинско чудо след масираните ракетни атаки на руските нашественици срещу енергийната система на страната. Към 11:00 ч. днес предприятията, производителите на електроенергия, са задоволили над 70% от нуждите на страната.

Това съобщи Националната електрическа компания на страната Укренегро, като същевременно отбеляза, че атомните електроцентрали увеличават капацитета си.

Ток се осигурява и от Запорожката атомна електроцентрала.

"Към 11:00 ч. производителите на електроенергия са осигурили повече от 70% от нуждите на страната. На първо място, електрозахранването е осигурено за обекти от критичната инфраструктура във всички региони на Украйна - котелни, газоразпределителни станции, водоснабдителни дружества, пречиствателни станции, обществен електротранспорт в някои региони", се казва в изявлението.

Въпреки щетите, нанесени след ракетните атаки, работят топло- и водноелектрически централи, топлоелектрически централи, включена е и част мощностите за производство на зелена енергия.

"Работата по възстановяване на електрозахранването на битовите потребители продължава. Темпото на възстановяване се забавя от трудните метеорологични условия -  поради силния вятър, дъжда и минусовите температури през нощта, щетите, причинени от руските ракети, се допълват от заледявания и скъсани проводници в разпределителните мрежи", обясняват от компанията.

Ремонтните екипи на Укренерго заедно с колегите си от регионалните поделения в момента работят денонощно за отстраняване на повредите.

Въпреки това недостигът на електроенергия в системата продължава.

"Сега тя е 30% от общото потребление. Във връзка с това във всички региони на Украйна са въведени планирани и извънредни графици за ограничения на потреблението. Молим украинците да запомнят: ако вкъщи няма светлина, това означава, че в този момент работят ремонтни работници. Издръжливостта и смелостта са това, което днес спасява както енергийната система, така и всеки от нас", обясняват от Укренерго.

На 10 октомври 2022 г. Руската федерация започна атаки срещу критичната инфраструктура на Украйна. Само за един ден 30% от енергийната инфраструктура на Украйна бе повредена.

Нападенията срещу обекти от критичната инфраструктура не са спирали оттогава насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

8

редовно четящ

25.11 2022 в 19:59

Торният бръмбалей яко осмърдя ефира!

-240

7

редовно четящ

25.11 2022 в 19:58

В рашистан мизерията е пълна, те са още в 19-ти век и без война. Украйна ще се оправи, да му мислят подкрепящите руzкия тероризъм!

345

2

Джендо Джедев

25.11 2022 в 14:38

Алкашите едва ли осъзнават, че със свинщините си вредят преди всичко на себе си. Украинците ще помръзнат тая зима и туй то, ама Рашка ще си остане изолирана кочина още поне 2 поколения напред. Честито!

-529

1

6екеr4о

25.11 2022 в 14:26

Слава на Господа Бога и на украинската мъжественост, проявявана очевидно от всички!