Най-търсената жена във Франция вероятно е избягала в Сирия (снимки)

OFFNews 10 януари 2015 в 19:35 10049 7

Най-търсената жена във Франция Хаят Бумедиен - приятелката на Амеди Кулибали, който взе заложници в еврейски магазин в Париж, е напуснала страната още в деня на атентата.

По непотвърдена информация тя е отлетяла за Сирия, съобщава френското издание Le Parisien. С полет от Мадрид тя е стигнала в Истанбул и оттам се е прехвърлила на самолет за Сирия. 

Описана като "въоръжена и опасна", Бумедиен остава на свобода, след като в четвъртък сутринта Амеди Кулибали уби полицейска служителка. Според властите приятелката му е помогнала с логистиката. На следващия ден Кулибали взе 15 души за заложници в еврейски супермаркет и загина, след като полицията щурмува магазина.

По-рано в медиите излязоха предположения, че заподозряната е била заедно с похитителя в магазина и че е успяла да избяга от супермаркета преструвайки се на заложник. 

Следователите разследват връзките между двойката и братята Куаши, отговорни за въоръженото нападение в редакцията на „Шарли Ебдо”.

Френската прокуратура е установила, че Хаят Бумедиен е поддържала контакт по телефона със съпругата на Шериф Куаши, Изана Хамид.

Анализи на телефонните им разговори показват, че двете жени са разговаряли над 500 пъти през 2014 г., което показва колко добре са се познавали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!