Най-малко 36 мигранти загинаха в Егейско море

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2016 в 09:43 2999 10

Жилетки

Снимка АФП

Спасителни жилетки оставени на остров Лесбос от мигранти и бежанци, пристигнали от Турция на 3 декември 2015 г.

Не по-малко от 36 мигранти, които са се опитвали да достигнат Гърция, са се удавили във вторник при две корабокрушения край турския бряг, съобщи АФП. Много от загиналите са деца.

Вчера, през целия ден жандармите са намерили 29 безжизнени тела, изхвърлени на плажовете срещу близкия гръцки остров Лесбос. А служители на бреговата охрана са извадили други седем жертви от вълните на Егейско море, е казал говорител на властите.

Една голяма лодка, тръгнала сутринта за Лесбос, се е обърнала с 22-ма души на борда поради силните ветрове над морето, съобщи агенция «Доган».

Въпреки намесата на турски спасители повечето пътници били открити мъртви на плаж край курорта Айвалък. Снимки, публикувани от агенцията, показват и деца, загинали, въпреки че са били в спасителни жилетки.

По-късно потънало и надуваемо корабче, в което се били натъпкали 58 мигранти.

Много от пътниците в двата съда са спасени, но е трябвало да бъдат приети в болница с тежка хипотермия от престоя в ледената вода.

Според Международната организация за миграцията около 700 души, предимно бежанци от Сирия и Ирак са загинали, или изчезнали миналата година, опитвайки се да пресекат Егейско море до Гърция, която за тях е входна врата към ЕС.

Въпреки студа и опасните метеорологични условия многобройни мигранти продължават да поемат по този път според турските власти. През 2015 г. един милион мигранти са влезли в ЕС, от които 700 000 откъм Турция през гръцките острови.

Анкара и ЕС сключиха в края на ноември м. г. споразумение, което предвижда европейска помощ от 3 милиарда евро. В замяна Турция трябва по-добре да контролира границите си и да сътрудничи в борбата с трафикантите на хора, които действат от нейните брегове.

В Турция сега има 2,2 милиона бежанци от Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2016 в 17:03

Поне една хубава новина днес

06.01 2016 в 16:24

Историк, хахахаха "мъдрото" клише, когато няма какво да кажеш повече като контра-довод на написаното от мен.

06.01 2016 в 15:09

Поживьом увидем, казват едни дето ЕК им развява вълната.

06.01 2016 в 15:04

Историк, покажи ги, кои са, щото досега виждам само опортюнисти и популисти. И как ще стане това със сапуна и пещите? Нали си даваш сметка , че това означава война на целия свят срещу ЕС, соросоидите и войнстващите НПО-та. ЕС е слаб, рахитичен. Спомни си какво стана с Хайдер- заплашиха Австрия със замразяване на челнството й, спиране на европари, докато австрийците не гласуват отново "правилно. И след време го и катастрофираха и платиха на един да говори, че е бил гей, т.е. съвсем го компрометираха дори и пост-мортем.

06.01 2016 в 14:22

До high
Още малко остава за да прелее чашата на търпението и ще видиш на какво е способно "човеколюбивото" християнство и "гостоприемните" германци, които между другото настаняват голяма част от нашествениците в бившите нацистки концлагери.А мераклии за нов Хитлер с лопата да ги ринеш, стига "големите началници"да щракнат с пръсти.Колкото до броя на ислямистите в Европа- нищожен е в сравнение с броя на християните, човек лесно може да направи справка.Така че просто трябва да им се опънат юздите на първо време на тези хуни пък после всекиму неговото.

06.01 2016 в 13:32

03, стига с тези клишета за сапун, пещи и нов Хитлер. Няма да стане, защото днешната Германия и Европа не са тогавашните. Ислямистите са вече достатъчно много, милиони, а на белите не им се воюва, не имс е разваля рахатлъка. Да не говорим как се разглезиха за 70 г, докато ние опъвахме под съветския ботуш и още 26 г демокрация и цигански терор. Врагът е вътре и това не са беззащитните евреи. Дори и природата е срещу нас, иначе нямаше да са само 39...

06.01 2016 в 11:10

При толкова много загинали, как нямате поне един покъртителен кадър, като онзи с момчето лежащо по очи на брега? Или сега диваците са се издавили по-малко драматично?

06.01 2016 в 10:49

.

Май Германия ще стане отново лидер в производството на сапун.

.

06.01 2016 в 10:24

Животните/те си личат/трябва да се отстрелват още на границата!

06.01 2016 в 10:07

copy/paste

Европейската преса заяви, че жените-бежанки от Сирия яростно се оплакват от тормоз и масови изнасилвания в лагерите за настаняване на мигранти - от "гладните" сирийски мъже. Например, средствата за масова информация цитират съвместно заявление на «Der Paritatischer», «Pro Familia», «LandesFrauenRat» и Арабската Лига за това, как настанените заедно с мъжете имигрантки се считат от бежанците за „законен улов“, който те ловят в палатки, санитарни помещения и всяка една стая без ключалки.

"Над 70% от бежанците са мъже, което води до по-голям брой изнасилвания и сексуален тормоз , както и случаи на насилствена проституция" - възмутени са обществените организации. Те подчертават, че в бежанските лагери за ислямистки бежанци "това не са изолирани случаи“.

"Жените се оплакват, че те и техните деца са били изнасилени или са били свидетели на сексуално насилие. В резултат на това много от тях спят с дрехите си. Някои от тях казват, че се страхуват да се придвижват на територията на центровете дори и през деня, "- се посочва в информацията за ситуацията в центъра на Европа. В същото време европейските полицейски власти заявяват, че "броят на сигналите за изнасилвания в бежанските лагери е нисък" – но представителите на ООН по бежанците обясняват, че това се дължи на факта, че жените-бежанки се страхуват да не бъдат опозорени, разказвайки на полицията за преживяния ужас.

Следва да се отбележи, че по-рано европейските медии и обществени организации съобщиха за масови сексуални проблеми на сирийските мъже-бежанци, които заради емиграцията си в Европа остават без жени под ръка. Например, „звезда“ в Европа става бежанец от видеоклип, в който мигранта разказва че дори „влиза в болница заради хронична липса на секс“. Впрочем, лекарите „предписват“ на ислямския имигрант „бързо да намери жена или по някакъв друг начин да разреши ситуацията“. Очевидно чрез масови изнасилвания бежанците „решават“ своите проблеми.

Освен това Европа стартира програма по убеждаване на имигрантите да живеят "в съответствие със законите" – по които "не може просто да отидат и да изнасилват жени" и че "за сексуален тормоз могат да отидат в затвора", "жените и мъжете са равни, а жените могат да бъдат гледани, но не могат да бъдат пипани без тяхното съгласие", както и че хомосексуалистите не трябва да бъдат бити или убивани.

Също така европейските журналисти са поразени от факта, че мъжете в ЕС заявяват открито, че „разчитат на органите на реда за защита и нямат намерения да защитават сами собствените си жени“.
Но средствата за масова информация в Европа добавят и че „обикновените европейски жени нямат абсолютно никакво намерение да помагат на бежанците от Близкия Изток за решаване на интимните им проблеми“.

Лекарка от Чехия изпрати шокиращо писмо до телевизията CNTV в родната си страна. Тя работи в една от най-добрите болници в Мюнхен и е шокирана от разрушението, което носят имигрантите в Германия. Мъжете мюсюлмани отказвали да бъдат лекувани от жени, но за сметка на това си позволявали да опипват лекарките и сестрите, да ги изнасилват.

Ако някой от персонала не се движи с полицай, доста вероятно е да пострада. Лекарката споменава, че всеки трети е болен от СПИН, някои имат туберколоза, сифилис и всякакви други болести. Те не се грижат за здравето и личната си хигиена. Правят секс в тоалетните и коридорите, уринират където им падне, не се къпят. Мислят си, че всичко им е позволено, казва лекарката.

Статистиката показва, че почти всички от изнасилванията в Германия се извършват от бежанци в последно време.