Москва с ответни мерки: изгони петима молдовски и двама естонски дипломати

OFFNews 31 май 2017 в 17:28 3167 5

Русия обяви за персона нон грата петима молдовски и двама естонски дипломати.

Решението е взето, след като Молдова изгони петима руски дипломати преди два дни, а миналата седмица Естония изгони двама руски дипломати, се казва в съобщение на руското Министерство на външните работи, цитирано от РИА Новости. 

Въпреки взетите мерки от ведомството посочват, че се надяват Кишинев да осъзнае "деструктивния характер на приетите действия, които са в разрез с принципите на партньорство и взаимно доверие". 

В коментар за ответните действия на Москва подкрепяният от Кремъл молдовски президент обяви, че отношенията между двете страни в продължение на 25 години не са се намирали дотолкова на ръба на пропаст, както сега. 

Той изрази надежда за подобрявате на отношенията с Москва, но посочи, че това ще зависи първо от Кишинев. 

В понеделник Молдова обяви петима руски дипломати за персона нон грата. Като причина за решението премиерът Павел Филип обяви информация, получена от спецслужбите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

31.05 2017 в 22:23

Стринке, гледай си турските сериали и не се изказвай по политически въпроси. Президентът на Молдова не гони никого, напротив той го заклейми,гони ги правителството им , което е про-западно. Техния президент има съвсем ограничени правомащия , както и нашия

 
X

Да помогнем на украинските деца!