Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон, иска образци от отровата

OFFNews 13 март 2018 в 18:28 4615 4

Руското външно министерство обяви, че Москва няма да отговори на ултиматума на Лондон, докато не получи образци от химическото вещество, използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал. 

Британският премиер Тереза Мей обяви, че отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия твърде вероятно е извършено от Русия. Мей постави ултиматум на Москва да даде обяснение до полунощ във вторник защо руски нервнопаралитичен газ е използван за отравянето.

Руското министерство отново отрече обвиненията и ги нарече провокация. 

Русия няма да отговори на ултиматума на Великобритания, докато не получи от нея образци от химическото вещество, използвано за отравянето на Скрипал, и докато Лондон не започне да действа в съответствие със задълженията си съгласно конвенцията за забрана на химическото оръжие, която предвижда съвместни разследвания на подобни случаи, заяви министерството на външните работи на Русия. То съобщи, че е изразило решителен протест пред британския посланик в Русия Лори Бристоу във връзка с отправяните от Лондон обвинения срещу Москва по случая със Скрипал.

От министерството заплашиха и с отговор, ако на Русия бъдат наложени санкции. 

"Всякакви заплахи за налагане на санкции срещу Русия няма да останат без отговор. Британската страна трябва да разбере това", подчертаха от ведомството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

4

Стефан

13.03 2018 в 22:19

Те па кого интересуват? Важното е да се вряска срещу руснаците. И тръгва комедията.
Където ги полели със свръхотровата - никой не пострадал. Където седнали да мрат по-после - ченгето само минало, и веднага се гътнало:)
После тръгва театър с разкопаване на стари гробове от хаховци с пожарникарски костюми, и стоящи отстрани ченгета с дочени дрехи. Даже без обичайните парцали на лицето, да не им смърди.
И веднага се намира руско БОВ за което никой нищо не знае, не е използвано никога никъде, и никой не е виждал. За него се знае само, че е руско. Нито съставът му, нито нищо:)
И сега свирепата бившовелика британска армия, в 24 часА, ще трябва да изкара освен 180-те си химици, и другите си трима войници, за да превземе Москва. Предвождана от храбрата тереза на бел джендър - вихрогон.
Лошо му се пише на Путин, чувствам!:)))

8000

1

Благовест Илиев

13.03 2018 в 19:19

Е, па прави са руснаците .
Кибик Блаже