Мерки срещу вируса: В Япония изрязаха стотици лалета, за да не се трупа тълпа

OFFNews 20 април 2020 в 11:39 4076 0

Стотици хиляди цъфтящи лалета бяха изрязани в японски парк, за да се предотврати събирането на тълпи от любуващи се на пролетната красота хора поради опасения от разпространение на коронавирус, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Гледката с 800-те хиляди лалета е главната атракция на годишния фестивал на живописния парк "Сакура Фурусато", източно от Токио. Фестивалът, който се провежда всяка година през април, събира по около 100 000 души. Той беше отменен, след като японското правителство обяви извънредно положение в началото на месеца заради пандемията.

Хората обаче продължават да се трупат, за да съзерцават цветята, което прави много трудно да се следи за социално дистанциране. Поради това лалетата бяха отрязани миналата седмица, обясни днес служител от градската управа, отговарящ за парка.

"Ние, разбира се, бихме желали много хора да се радват на нашите цветя, но в случая става дума за човешки живот. Взетото решение направо късаше сърцата ни, но трябваше да направим това", каза той.

След акцията по изрязването остана тъжна гледка от червени и и жълти листчета от чашките на лалетата, разпръснати и изпомачкани на земята.

Починалите от COVID-19 в Япония до момента са около 250, но броят им рязко започна да нараства в последните дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews