Меркел получи пристъп при срещата си с украинския президент (видео)

OFFNews Последна промяна на 18 юни 2019 в 21:20 19977 0

Снимка EPA

Германският канцлер Ангела Меркел получи пристъп при срещата си с украинския президент Володимир Зеленски. 

По време на церемонията с военни почести Меркел започна да трепери неудържимо, но въпреки това тя успя да проведе срещата със Зеленски. 

Неразположението на Меркел беше заснето от камерите на събитието. На кадрите се вижда как тя стиска ръце пред себе си, но не успява да контролира силното треперене на тялото си. 

По-късно пред журналисти Меркел обяви, че причината за неразположението ѝ е дехидратация, като поясни, че се е почувствала по-добре, след като е изпила три чаши вода. 

Зеленски пък увери журналистите, че е бил до германския канцлер през цялото време и не е останал с впечатление да е била несигурна. 

След срещата си Зеленски и Меркел изказаха мнението, че санкциите срещу Русия трябва да продължат.

"Докато не бъде постигнат напредък, санкциите не могат да бъдат премахнати. Връщането на делегацията на Руската федерация в ПАСЕ не трябва да става на всяка цена, но без диалог, проблемите не могат да бъдат решени", коментира Меркел.

Зеленски пък подчерта, че не Украйна е започнала тази война, но се надява тя да е тази, която ще я прекрати възможно най-скоро. 

"Не искаме европейските ни партньори да страдат от санкциите, но те са единственият начин да приключим конфликта без кръвопролития", каза украинският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови