Меркел иска "драстично намаляване" на бежанците в Германия

OFFNews 14 декември 2015 в 09:02 4543 10

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че иска "драстично намаляване" на броя бежанци, идващи в Германия, като така показа в навечерието на партийния конгрес на Християндемократическия съюз, че е склонна на компромис към критиците на нейната политика на отворените врати.

Меркел се противопостави на натиска от ХДС да постави горна граница на бежанците, които ще влязат в Германия и които се очаква да достигнат 1 милион души до края на тази година.

"В същото време имаме предвид притесненията на хората, които се тревожат за бъдещето, и това означава, че ние искаме да намалим, искаме драстично да намалим броя на хората, които идват у нас", каза Меркел пред ARD.

Меркел, чиято популярност спада заради политиката й по отношение на бежанската криза, каза, че думата "лимит" не присъства в резолюцията, която ХДС ще обсъжда на двудневния партиен конгрес, който започва в понеделник в Карлсруе. В същото време, тя добави, че нейната стратегия за намаляване на броя мигранти среща широка подкрепа в ХДС. Тя включва работа с Турция с цел борба с трафикантите, подобряване на ситуацията в бежанските лагери в Турция, Ливан и Йордан и засилване на контрола по външните граници на ЕС. Стратегията включва също намиране на решение на кризата на ниво ЕС.

Критиците на Меркел искат тя да намали броя на пристигащите мигранти преди изборите през март.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!