Меган Маркъл е преживяла спонтанен аборт през юли

OFFNews 25 ноември 2020 в 14:07 2529 0

Снимка архив

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е преживяла спонтанен аборт през юли. Това сподели тя в интервю за New York Times, като описа загубата като "почти непреодолима мъка".

"Знаех, че прегръщайки първородното си дете, губя второто", сподели тя и обясни, че усетила силна болка в корема, докато се е грижила за малкия Арчи.

"Паднах на земята с него в обятията ми, пеейки приспивна песничка, за да бъдем спокойни и двамата - веселият тон беше в контраст на вътрешното ми чувство, че нещо не е наред", сподели тя.

"Часове по-късно лежах на болнично легло, държейки ръката на съпруга ми. Усетих неподвижността на дланта му и целунах кокалчета му, мокри от сълзите на двама ни. Взирайки се в студените бели стени, погледът ми замръзваше. Опитвах се да си представя как ще се излекуваме" - казва Маркъл.

Загубата на дете носи почти непреодолима мъка - казва Маркъл и добавя, че личната трагедия я накарала да осъзнае болката на другите жени, преживели спонтанен аборт. "В стая със 100 жени между 10 и 20 от тях са преживели спонтанен аборт", казва тя. Въпреки това темата остава табу, съпроводена от "неописуем срам и продължаващ цикъл на самотен траур".

Смелото споделяне на личната история е първата крачка, която ще покаже на останалите, че няма от какво да се страхуват - казва тя.

Херцогинята и принц Хари се преместиха в Калифорния с надеждата да бъдат далече от светлините на прожекторите, след като се оттеглиха от британския кралски двор през януари. 

Първородният син на двойката Арчи се рoди на 6 май 2019 г.

Маркъл е вторият член на кралското семейство, който разкрива, че е преживял спонтанен аборт.

През 2018 г. Зара Тиндал, внучка на кралицата, също сподели, че е пометнала 2 пъти, преди да роди второто си дете. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови