Медведев ободрява директорите на военната промишленост с телеграми от Сталин

OFFNews 24 март 2023 в 09:34 4733 9

Снимка

Дмитрий Медведев влезе в ролята на генералисимус по време на съвещание с директори от Военно-промишления комплекс на Русия.

Бившият руски премиер Дмитрий Медведев, който за един мандат беше дубльор на руския президент, а сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, реши да ободри ръководителите на предприятията от Военно-промишления комплекс (ВПК) и да вдигне производителността за фронта с препрочитане на телеграмите на Сталин.

На заседание на работната група на ВПК Медведев прочете телеграмата на Йосиф Сталин от 17 септември 1941 година до директорите на предприятията от СССР, а видео от четенето е качено в телеграм канала на бившия премиер и президент.

„Не мога да не обърна вашето внимание на това по какъв начин е оценявана подобна работа в сходна ситуация по време на Великата отечествена война. Сега ще ви прочета една телеграма:

„Моля честно и навреме да изпълнявате поръчките за доставка на корпуси на танкове в Челябинския тракторен завод. Сега моля и се надявам, че ще изпълните своя дълг към Родината. След няколко дни, ако се окажете нарушители на дълга си към Родината, ще започна да ви разбивам като престъпници, които пренебрегват честта и интересите на родината си. Не можем да търпим нашите войски да страдат на фронта от липса на танкове, а вие в далечния тил да се развявате и да безделничите. Йосиф Сталин“, прочете телеграмата Медведев с изчитане и на препинателните знаци.

Докато Медведев чете изразително в очакване на ефекта, който трябва да произведат думите му, всички присъстващи са забили погледи в масата, само един двузвезден генерал си води трескаво записки.

Според зам.-председателя на Съвета за сигурност тази телеграма е доказателство, че „никое производство, нито една организация не е идеална“, но въпреки това „ние с вас трябва да разберем, че задълженията се състоят не в това да се изпълняват годишните задължения в условията на Специалната военна операция, а да се изпълняват десетдневните задължения и да се наваксва това, което не е било направено, в това число и през миналата година.

„Колеги, искам да ме чуете и да запомните думите на генералисимуса. Както разбирате резултатите от такъв вид обръщение бяха много впечатляващи, а, ако ги нямаше, сами разбирате какво щеше да стане.

Медведев, който е разпознаваем и извън Русия с неуравновесените си статуси в социалните мрежи през последните дни беше видимо горд от идеята си да чете на директорите телеграми на Сталин, защото го споменаваше пред различни медии в навечерието на заседанието на ВПК с усещането, че е измислил нещо гениално.

В интервю пред няколко руски медии Медведев обяви , че смята да "развесели" ръководителите на предприятия от военно-промишления комплекс с военновременни телеграми от Йосиф Сталин. „Те заслужават да се говори за тях“, каза дубльорът на Путин в периода 2008-2012 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

9

поп Дръвчо

24.03 2023 в 16:18

Хорси, Китай си има своите проблеми и нищо чудно да финишира на същото място ама има тънки разлики:
1. Масовият китаец има (все още) някакви трудови навици, което е огромна разлика с Русия
2. Масовият китаец не се мисли за по-голяма работа от който и да било друг по света, което също е разлика от Русия.

2073

8

Johnny B Goode

24.03 2023 в 15:18

Wannabe диктаторче.
Комплексар, който е избран защото е само 1.63 м и е по-нисък от вожда (1.68 м). И двамата с класически Наполеонов комплекс.

245

7

Джендо Джедев

24.03 2023 в 12:10

То ако ставаше с "Дайте да дадем, другари!", тия досега щяха да са нормална държава. Ама, пусто, не става!

12407

6

Bad Horse

24.03 2023 в 11:06

Не знам коя държава е по-зле между Русия и Китай. И двете се водят еднолично от 70-годишни старчоци, заобиколени от гъзолизци. Нямат реална информация какво се случва в държавите им и по света. Населението им е в демографска криза. Също икономическа. Почват да се бунтуват... Това са колоси на глинени крака, които изолирани от свободния свят и най-вече от Запада, се сгромолясват пред очите ни. Както нацистка Германия и болшевишка Русия през 1940-те, най-добрия вариант за планетата е двамата вождове да се прегърнат братски и да си забият ножовете един на друг.

900

5

Маги Стралска

24.03 2023 в 11:06

клоунът..... пак е правил... смешки....

-1745

4

ob1

24.03 2023 в 10:38

руZия е тъп виц!

2550

3

alfakentavur

24.03 2023 в 10:36

Първо Сталин е завиждал на Хитлер. После Хитлер е завиждал на Сталин. Сега Путлер завижда и на двамата.
Но ще остане в историята като много жалко тяхно подобие във военно отношение. Само като изверг се доближава до тях.

12407

2

Bad Horse

24.03 2023 в 10:34

Коментара ми от статията за провалената сделка с Индия важи и тук: Руската оръжейна индустрия разчита на експорт за да има някакви печалби. Доставките за армията са на ниски цени, диктувани от властите - там печалба няма. А за да се произвежда модерно оръжие и да се разработва ново трябва капитал, за предпочитане много капитал, за предпочитане във валута. Вместо това получават инфлационни рубли, които никой навън не иска. Това е смърт за военната индустрия. И точно във момента, когато от Европа до Япония военните бюджети се надуват драстично.
 
X

Предизборно със Светльо Витков