McDonald's напусна Казахстан, но няколко заведения отвориха без брандиране - продават бургери, картофки и сладолед

OFFNews 23 януари 2023 в 13:22 4121 1

Чийзбургер на

Снимка Telegram

Чийзбургер на "Вкусно и точка"

Няколко заведения в Казахстан, които доскоро работеха под марката McDonald's днес отново отвориха врати и започнаха да продават популярни продукти, като например "чийзбургер", но без конкретно брандиране, предаде Ройтерс.

Това се случва броени седмици, след като американската компания McDonald's напусна местния пазар заради липсата на месо, което се случва поради затруднените доставки. От руската компания "заместител" на McDonald's - "Вкусно и точка" обявиха в началото на годината, че засега нямат споразумение с ръководството на компанията, която управлява бизнеса на McDonald's в Казахстан.

Бившият държател на лиценза "Фууд сълюшънз КЗ" (Food Solutions KZ) съобщи, че ще поддържа "високото качество на услугите" и скоро ще представи новото си име, но отказа да отговаря на конкретни въпроси. Менюто в отворените заведения включва телешки, пилешки и рибни бургери, пилешки хапки, пържени картофи и сладолед.

McDonald's и "Фууд сълюшънз КЗ" прекратиха миналия месец лицензионното си споразумение и посочиха като причина проблеми с доставките. Според запознати източници казахстанският "Макдоналдс" е спрял да купува продукти от Русия и е изпитвал затруднения да ги замени с доставки от други страни.

McDonald's затвори заведенията си в Русия малко след началото на руската инвазия в Украйна и продаде бизнеса си на местния лицензиант Александър Говор, който през юни отвори закусвални на т. нар. заместител на McDonald's – "Вкусно и точка". През ноември "Вкусно - и точка", навлезе на международния пазар, след като отвори закусвални и в Беларус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

1

Johnny B Goode

23.01 2023 в 13:29

" ...навлезе на международния пазар, след като отвори закусвални и в Беларус"

А в Северна Корея кога? Да го запълнят на 100% международния пазар.