Масова чистка в Apple

OFFNews 06 април 2024 в 14:38 4947 0

Apple

Снимка Интернет

От 27 май договорите на 614 служители на компанията Apple в 8 различни центъра в щата Калифорния ще бъдат прекратени. Преди това в окръг Санта Клара беше обявено уволнението на други 121 служители от 26 април, съобщи БНР.

Не се уточнява дали съкращенията са свързани с конкретен проект, но уволнените са мениджъри на машинни цехове, хардуерни инженери и инженери по продуктов дизайн.

Възможно е това да има връзка с решението на Apple отпреди малко повече от месец да прекрати работата по създаването на електрическа кола.

Тогава новината е изненадваща за близо 2000 души, които влизат в така наречената Група за специални проекти на компанията.

От ръководството уверяват, че хората ще бъдат преместени от автомобилния екип към екипа с разработки на изкуствения интелект.

Новото съкращаване на работни места от страна на технологичния гигант сега идва на фона и на обвиненията към Apple от страна на Министерството на правосъдието, че продуктите, които те създават, работят само с техни системи и осигуряват на компанията господство в различните технологични устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки