Мъск продължава да финансира Украйна, въпреки че 'Старлинк' е на загуба

OFFNews 15 октомври 2022 в 22:42 2045 7

Архив

Снимка Getty Images

Илон Мъск

Илон Мъск заяви днес, че неговата ракетна компания „СпейсЕкс“ ще продължи да финансира своята интернет услуга „Старлинк“ в Украйна, само ден след като беше казал, че не може да си позволи да продължи да го прави, предадоха световните агенции.

Мъск написа в Туитър: „по дяволите… въпреки че „Старлинк“ продължава да губи пари, а други компании получават милиарди от парите на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме безплатно правителството на Украйна“.

Засега не е ясно дали предложението на Мъск е искрено или е израз на сарказъм, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

16.10 2022 в 14:10

екранно име ваксиниран, така ти изглежда само на пръв поглед

той че е специален и определен вид социопат, така е. Обаче, е видовист (specieist) и за него е по важно човечеството да оцелее без твърде голямо сътресение назад. За него Путин вкаран в ъгъла е голяма възможност за връщане назад.

И на мен не ми харесва какво прави често, но от друга страна няма по голям съюзник на човечеството от него. Определено играе господ.

1331

6

ваксиниран

16.10 2022 в 13:45

Моите критики към него са защото е безскрупулен социопат, който, въпреки че се води основно от личния си интерес и цоца от където може (неговите компании взимат десетки милиони субсидии), обяснява, че работи безкористно за общото благо. Въпреки, че умират хора, предлага Украйна да се откажат от незаконно окупирани територии, за да "върви бизнеса". Неговия бизнес.

Пълен нещастник.

22548

5

dolivo

16.10 2022 в 13:10

реве сега, защото прескочи политическия процес за помощите и директно даде.

онези производители с ракетите изчакаха сената да нареже баницата и си взеха парче

да си бърз има цена и преимущества

3767

3

Име на профила

16.10 2022 в 00:41

Напротив, според мен човекът богат/беден има право да иска финансиране за услугате си. Както и има право да я дарява. Негова си работа. Не греши, че примерно ХАЙМАРС-ите носят десетки милиони на Нортроп-Грумман и т.н. и т.н.

Както обикновено спкулирате, вменявате идеи, и най-откровено лъжете. Ще ми се само да сте наоколо като се разпадне СНГ и по-конкретно РФ, ще ми е много любопитно какви измислици ще изсирате за да може поробеното мозъче да не умре от криза на идентичността :-)