Македонското ВМРО: Не ни е нужна Европа, ако трябва да приемем френското предложение

OFFNews 03 юли 2022 в 10:44 1688 3

Протестът на ВМРО-ДПМНЕ в Скопие

Снимка ВМРО-ДПМНЕ - пресцентър

Протестът в Скопие

Не ни трябва Европа, ако трябва да се асимилираме, заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на протест пред сградата на правителството в Скопие срещу предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС.

ВМРО-ДПМНЕ е най-голямата опозиционна партия в Северна Македония.

Според Мицкоски "посланието на тези хиляди хора тук и е: Не на предложението!

„Не искам да съм в Европа, защото имам право да бъда македонец, който говори македонски език и който се бори за своята Македония, за своята идентичност, за своята култура, за своята история и за своето наследство. Ще чакаме. Ако Европа не е готова да приеме нас, цивилизованите македонци, по един цивилизован и достоен начин, там, където ни е мястото - в Европа. Ще чакаме да дойдат хора, които разбират какво искаме да правим. Днес го казваме - Македония преди всичко, македонската идентичност - преди всичко“, каза лидерът на ВМРО – ДПМНЕ, цитиран от БТА.

Македонското ВМРО излезе с позиция, че предложението на френското председателство за преговорна рамка на страната с ЕС представлява „или асимилация и българизация, или никакъв ЕС“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11529

3

borislavus1

03.07 2022 в 12:45

Натискът е от Европа за да се изолира Сърбия. Ще бъде принудена да прави големи компромиси и да влезе в ЕС. Затова руските проксита в БГ и РСМ са активирани с нереални изисквания и позиции. Не мисля че дължиме някаква морална лоялност към Сърбия.

-480

2

Октим

03.07 2022 в 12:24

Инересно ми е кой пощуря да вкарва разни от десетилетия насам лъгани, мамени, манипулирани и ментално осакатени червеи като македонците и албанците в ЕС ...??? А и като прибавим познатата от векове до наши дни аксиома, че Европа свършва в Будапеща ... недоумението ми става още по-голямо!

5827

1

pisnamiotmutri

03.07 2022 в 12:20

Македонското вмро е руско вмро като нашето. Те нямат интерес от силни и обединени Балкани. Разделяй и владей.