Quantcast

Лондон плаши Москва с финансови санкции заради Крим

OFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 13:38 2437 2

Дейвид Камерън

На Русия ще бъдат наложени санкции до броени дни, ако няма развитие около кризата в укаинската автономна област Крим, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

Днес Лондон е домакин на среща на представители на Европейския съюз, на която ще бъдат обсъдени конкретни мерки срещу Русия, сред които забрана за пътуване на Запад и замразяване на сметки на 18 души, свързани с управлението на Владимир Путин. Предвижда се също преразглеждане на оръжейните сделки с Русия.

Британският премиер заяви, че ще използва цялото си влияние в Лондонското сити за налагане на санкциите, макар че това може да има сериозни отражения върху финансовия център, както и за оръжейния бизнес и енергийните интереси в Европа. „Аз нямам интерес да бъда въвлечен във война, но Украйна трябва да може сама да избира бъдещето си и да бъде мост между Русия и Европа“, каза премиерът на Великобритания.

Русия може да бъде изключена от Г-8, ако президентът Путин не се съобрази с предложенията на Запада, каза още Камерън.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2014 в 22:28

Смотаняк, ти ни кажи на нас дали ше има референдум в Чечня, както в Крим?

11.03 2014 в 21:15

Я дребнобританците преди това да кажат, дали вече толкова години намериха ония прословути оръжия за масово поразяване на Саддам, заради които започнаха с пиндустанците войната срещу Ирак?

И дали НАТО имаше право да прекроява ненарушимите, според протоколите от Хелзинки, граници в Европа, и да разрушава по военен път Югославия, създавайки ислямски държави в сърцето на Европа, като Босна и Косово?

И защо беше тая истерия с измислените български пълчища, заплашващи Дребнобритания? Несъстоятолен гей е тоя, позор за английската политика, да стои на мястото, заемано преди това от Чърчил и Тачър. Най-обикновен клоун, подгласник на Пиндустан.