Лидерите на Г-7: Путин застана от грешната страна на историята

OFFNews 24 февруари 2022 в 19:05 2688 1

Снимка www.g7uk.org

В съвместно изявление след среща лидерите на Г-7 заявиха, че руският президент Владимир Путин е застанал "от грешната страна на историята", предаде Ройтерс.

Г-7 осъди остро инвазията на Русия в Украйна.

В срещата участие взеха президентът на САЩ Джо Байдън, канцлерът на Германия Олаф Шолц, министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо, френският президент Еманюел Макрон, премиерът на Италия Марио Драги, министър-председателят на Япония Фумио Кишида, великобританският премиер Борис Джонсън, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

Те обявиха, че ще наложат тежки и координирани икономически и финансови санкции срещу Москва.

"Тази криза е сериозна заплаха за международния ред, основаващ се на правила, и има отражение, излизащо далеч отвъд границите на Европа", посочват лидерите в общо изявление.

Лидерите на седемте също така заявяват, че подкрепят трайна и конструктивна ангажираност и координация между големите производители и потребители на енергийни суровини с цел стабилно световно предлагане на енергия, изразявайки готовност за действия срещу евентуални нарушения в доставките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

Напчо

25.02 2022 в 10:56

Тия, дето са се събрали сега да осъждат Путин, защо не се събраха да накарат Украйна да реализира Минските споразумения ? Защо не и наложиха санкции за обстрелите на Донбас, а я въоръжаваха и обучаваха за война с Русия ? Защо световните лидери са такива пе....раси ?