Лекари във Великобритания искат маските да се носят навсякъде

OFFNews Последна промяна на 05 юни 2020 в 12:53 2517 0

Лекари във Великобритания призоваха правителството да направи задължително носенето на маски на всички места, където социалното дистанциране е невъзможно, не само в градския транспорт. Снощи бе съобщено, че от 15 юни то ще е задължително в градския транспорт в Англия, съобщи БНР.

Британската медицинска асоциация заяви, че носенето на маски не трябва да се ограничава само до градския транспорт и че рискът от заразяване с коронавируса ще бъде много по-малък, ако правилото влезе в сила сега, а не по-късно през месеца.

Според сегашните разпоредби маски, които могат да бъдат и домашно изработени, трябва да се носят в автобусите, трамваите, влаковете, самолетите и фериботите. Пътници без маски няма да бъдат допускани и ще бъдат глобявани при отказ да ги носят.

В Шотландия и Северна Ирландия също е препоръчително носенето на маски. В Уелс е въпрос на личен избор. Министърът на транспорта Грант Шапс каза, че новата мярка е необходима, защото с облекчаването на карантината ще се увеличи потока на ползващите градския транспорт.

Не са малко обаче британците, които смятат, че мярката идва твърде късно. Кметът на Лондон Садик Хан предложи задължително носене на маски в столичния градски транспорт преди два месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови