Крупен обмен: 140 украински войници се завръщат от плен на 31 декември

Сред тях са ранените и защитниците на Мариупол, Змийския остров и военни от фронта в Бахмут и... куче

OFFNews 31 декември 2022 в 18:24 4129 1

Посрещане на военнопленници

Снимка t.me/ermaka2022

Посрещането на военнопленници в Украйна

За голям обмен на военнопленници съобщават украинските медии днес. В последния ден на годината у дома се завръщат 140 души.

Сред тях има ранени, хора от защитата на Мариупол, на украинския остров Змейни (Змийския остров), доброволци от Славутич, бащи и синове, които са били заедно в плен, както и пленени от Бахмутското направление, съобщи ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак.

Той отбеляза, че сред завърналите се от плен са двама бойци от Въоръжените сили на Украйна, 15 от войските, 22 от националната гвардия, 11 от ВМС и 10 от Държавната гранична служба. Сред тях са 132 мъже и 8 жени, 22 офицери и 118 сержанти и войници. 

По думите на Ермак е върнато и куче на един от защитниците на Азовстал, което също е било пленено и пратено на пази къщата на чеченския лидер Рамзан Кадиров.

Не се съобщава срещу какво са разменени пленниците.

Руското министерство на отбраната от своя страна съобщи, че е върнало от плен 82 войници.

Общо след началото на пълномащабна война страната вече е върнала почти 1600 души. През септември Украйна спаси командирите на полка "Азов".

На 14 декември се проведе поредната размяна на пленници. 64 войници от въоръжените сили се върнаха в Украйна, припомня агенция УНИАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови