Крим закъса за яйца и олио

ОFFNews Последна промяна на 04 април 2014 в 07:55 8487 10

Мляко
Млякото стана дефицитна стока в Крим след присъединяването към Руската федерация.

В Крим вече започнаха дефицити на основни хранителни продукти, обяви на пресконференция в Симферопол министърът на земеделието и продоволствието Николай Полючкин, цитиран от "Обозреватель".

Той докладва за недостиг на яйца, захар, растително олио и мляко, които не могат да бъдат осигурени в пълна степен на полуострова. В Крим например няма нито един обект, в който да се произвежда растително олио в промишлено количество. Обемите на производството на мляко също са близо трикратно по-ниски от производството.

"Всички тези продукти са в изобилие в регион Краснодар. Там вече са готови да доставят на полуострова ", заяви министърът.

До момента преди присъединяването си към Руската федерация Крим разчиташе на Киев и други райони на Украйна за доставки на някои основни продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2014 в 09:44

Тая статия е безумна! Прочетох оригинала, който все пак е в украински сайт и няма нищо общо с това написано от оффффффф нюз! Министърът е казал, че тези 4 вида продукти са "проблемни"(цитат), защото трябва да се доставят отвън, но недостиг няма:"Полюшкин подчеркнул, что пока проблем с этими продуктами, как и с куриными яйцами в регионе нет." Разчитах на офнюз да получавам достоверна информация, но ямно съм се излъгал.

04.04 2014 в 14:17

// Личи безсилната ярост на неориентирани американоиди//

А от безсилна ярост ориентираните русогъзофили, ще ми ядат тая работа, ама внимавайте че ще си строшите зъбите, и да не ми докарате някой кариес!!!

04.04 2014 в 12:05

Ми ще ядът газ хората. Путин е казал, че може!

04.04 2014 в 10:23

Това само иде да покаже, че не може да се спре дотук. Наред е градът-герой Одеса, да се готви Варна (не е град-герой).
А що се отнася до снабдяването, не е решила великата страна, не е докарала стока. Помним Москва от края на СССР, някъде 1990г. По магазините - никъде нищо, обаче навсякъде огромни количества прах за пране. Продаваха го навсякъде, в аптеките и направо на улицата - огромни купчини. Имаше прах от Канада, Нова Зеландия, Тайван, цял свят. От министерството нещо бяха объркали. Това е мощ !

04.04 2014 в 10:13

До незнаещите!В Крим,почти не се отглежда слънчоглед..и маслини няма!Там отглеждат предимно дини,пъпеши и грозде!Почвата е такава!Почти всичко се внася от материка на Украйна!А ако им спрат водата са чао!

04.04 2014 в 09:51

Украинците се оказаха пичове.

На тяхно място повечето просто да са им спрели тока и водата и - закривай.

Да видим без връзка с Русия по земя и само с производство на жито и риба как се оцелява.

04.04 2014 в 08:45

Вече се запознават с всички "предимства" на това да бъдеш част от Русия

04.04 2014 в 08:33

Ебати измислената новина, не си произвеждали сами олио и трябва да си внасят. Щото навсякъде по света всички държави сами си произвеждат всичко :)