Кремъл озадачен от санкциите срещу дъщерите на Путин

OFFNews 07 април 2022 в 15:41 1676 3

Кремъл е озадачен от решението на САЩ да наложат санкции на дъщерите на руския президент Владимир Путин, като определи решението като част от по-широка западна истерия срещу Русия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Обявените вчера нови американски санкции срещу Москва заради нашествието в Украйна бяха насочени срещу руски банки и елити, включително дъщерите на Путин - Катерина и Мария. Представители на САЩ смятат, че те укриват богатствата на баща си.

"Разбира се, смятаме тези санкции за продължение на абсолютно крайната позиция по налагане на ограничения. Във всеки случай продължаващата линия на налагане на ограничения срещу членове на семействата говори сама за себе си", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Песков подчерта, че Кремъл не разбира защо дъщерите на Путин биха били подложени на санкции.

"Това е нещо, което е трудно да се разбере и обясни. За нещастие трябва да се справяме с такива опоненти", коментира говорителят.

Според пакета с американски санкции Катерина Тихонова е технически ръководител, чиято работа подкрепя руското правителство и отбранителна индустрия. САЩ твърди, че другата дъщеря на Путин - Мария Воронцова, ръководи финансирани от правителството програми, които са получили милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания и се следят лично от Путин.

Руският президент винаги е държал личния си живот и този на семейството си извън фокуса на общественото внимание. Кремъл често отказва да отговори на въпроси за тях, като се позовава на правото на неприкосновеност на личния живот, припомня Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

09.04 2022 в 09:34

аааааааааа

This video is no longer available because the YouTube account associated with this video has been terminated.

Аз знам защо Ютюб са махнали съответния профил там. Те винаги действат така, ако един човек пусне линк към един и същи клип на различни места 2873477674 пъти за една седмица.

-60

2

офф бее

07.04 2022 в 17:19

Абе те гладни няма да останат, но е добре да ги заболи. Въпреки, че тая болка е нищо в сравнение с болката на обикновения украинец.

1600

1

HolyDiver

07.04 2022 в 17:17

"Песков подчерта, че Кремъл не разбира защо дъщерите на Путин биха били подложени на санкции."

От друга страна Кремъл перфектно разбира защо дъщерите на Украйна са подложени на артилерийски огън, терор, изнасилване и разстрелване по улиците