Кои са дъщерите на Путин?

OFFNews 07 април 2022 в 13:00 16415 3

Снимка screenshoot, imdb

Катерина Тихонова (вляво), Мария Воронцова (вдясно)

В списъка на санкционираните лица от САЩ заради действията на Русия в Украйна от вчера попаднаха дъщерите на Владимир Путин. 

Кои са те?

Тяхната самоличност никога не е била потвърдена от руския президент, нито от Кремъл. Не са публикувани и техни снимки като възрастни. Съществуват и спекулации колко точно деца има руският президент.

Официално Путин има две деца от брака си с бившата стюардеса на "Аерофлот" Людмила Путина, с която той се разведе през 2013 г. - Мария и Катерина.

През 2015 г. руският президент заяви на пресконференция, че дъщерите му живеят страната във връзка със спекулации, че момичетата са избягали от Русия, припомня британският "Гардиън".

„Те живеят в Русия. Никога не са учили никъде освен в Русия. Гордея се с тях, те продължават да учат и работят”, каза той и добави: „Дъщерите ми говорят свободно три европейски езика. Никога не обсъждам семейството си с никого".

Путин отбелязва, че дъщерите му никога не са били под светлините на прожекторите, а просто живеят собствения си живот. По думите му те "правят първите стъпки в кариерата си" и "не са ангажирани в бизнеса или политиката". Оттогава обаче и двете дъщери започнаха бизнес начинания, пише "Гардиън".

35-годишната Катерина Тихонова, по-малката дъщеря, е родена в Дрезден през 1986 г. Тогава Путин работи там като шпионин на КГБ. Тихонова, която използва фамилията на баба си по майчина линия, учи в Санкт-Петербургския държавен университет и в Московския държавен университет и има магистърска степен по физика и математика.

Тя има страст към японската култура и акробатичните рокендрол танци, атлетична форма на буги-вуги. През 2013 г. заедно с нейния танцов партньор стават пети на Световното първенство в Швейцария.

Тихонова работи на различни позиции в Московския държавен университет. През 2020 г. е назначена за ръководител на нов институт за "проблеми на изкуствения интелект и интелектуалните системи" - Innopraktika. Той е финансиран от Кремъл с 1,7 млрд. долара. Преди време Путин определи центъра "Инопрактика" като "един от най-съществените инструменти в националната стратегия за развитие на технологиите на изкуствения интелект".

Именно кадри от нейните танцови състезания, сравнени с кадри от нейната месторабота, помогнаха през 2015 г. да се установи, че Мария е дъщеря на Путин.

Тихонова се омъжва за Кирил Шамалов, по-малкият син на Николай Шамалов, близък довереник на Путин и съсобственик на банка „Россия“, която правителството на САЩ определи като „личната банка“ на висши служители на Кремъл. Кирил е назначен за главен юрисконсулт на Газпром по външноикономическа дейност през 2002 г., когато е само на 20 години.

Двойката сключи брак на тайна тридневна церемония в ски курорта Игора през 2013 г., но се разведоха през 2018 г.

По-малко от две години след сватбата Шамалов беше определен от списание Forbes за един от най-младите милиардери в Русия, след като придоби 17% дял в нефтохимическата компания Sibur от Генадий Тимченко, съюзник на Путин, който по-късно беше засегнат от санкции. Разследване на Ройтерс през 2015 г. изчисли, че двойката има корпоративни участия на стойност над 2 милиарда долара, както и луксозна вила на брега на морето за 4 милиона британски лири във френския курорт Биариц.

Вилата с осем спални в курорта с излаз на Атлантика беше разбита миналия месец от протестиращи срещу Путин, които публикуваха видео в социалните мрежи, в което казват: „Тази къща е купена с парите, откраднати от Путин и руската мафия. Вместо луксозно убежище за олигарсите Путин-Шамалов, ние решихме да организираме тук място за рехабилитация и живот на жертвите на режима на Путин, особено на бежанците от Украйна и Русия, които бяха принудени да бягат от войната. Времето, когато диктаторите и олигарсите можеха да ограбват собствените си държави и да живеят безгрижно във вили в Европа , отмина.”

По-голямата дъщеря на Путин, 36-годишната Мария Воронцова, е детски ендокринолог, изучава ефектите на хормоните върху тялото.

През 2019 г. Воронцова, която живее в мезонет срещу посолството на САЩ в Москва, даде интервю по руската държавна телевизия, разкривайки планове за медицинско начинание на стойност 655 милиона долара, целящо да помогне в лечението на рак.

През 2013 г. Воронцова се омъжва за родения в Русия холандски бизнесмен Йорит Фаасен. След това двойката заживява в мезонет в Амстердам. Година по-късно холандски граждани призоваха тя да бъде експулсирана от страната след свалянето на самолет MH17 от проруските сили над Украйна.

Наскоро група граждани от Амстердам се обърнаха към Воронцова да помоли баща си да прекрати инвазията в Украйна. Табела, поставена пред имот на двойката, гласи: „На по-малко от 2000 км от вашето спокойно парче свободна земя баща ви унищожава цяла свободна страна и нейния народ. Изглежда, че вашият старец е трудно достъпен и очевидно е невъзможно да се спре. Но както всички знаем, бащите и дъщерите имат различни взаимоотношения."

Разследване на Proekt.media от 2020 г. разказа за мистериозната милионерка от Санкт Петербург Светлана Кривоногих, която е станала такава благодарение на Владимир Путин и от която той има още една дъщеря - Елизавета. Тя е родена през 2003 г. и имаща невероятна прилика с държавния глава.

Кремъл отхвърля твърденията, че Елизавета е дъщеря на президента. По-рано Путин заяви, че има личен живот, който трябва да се уважава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

3

Propaganda

07.04 2022 в 23:38

изчади руско, защо си в ЕВРОПА, а не расия и блатата й.

-60

2

офф бее

07.04 2022 в 15:46

Той и тиквун отрича дете. Просто съвпадение.

2550

1

alfakentavur

07.04 2022 в 14:00

Събрали са в едно и външната му грозота и вътрешната му изродщина.
 
X

Подкастът на OFFNews