Кремъл обиден заради отказа на западни лидери да присъстват на парада на победата

OFFNews Последна промяна на 24 март 2015 в 08:27 12491 83

Кремъл обиден заради отказа на западни лидери да присъстват на парада на победата

Решението на британския премиер Дейвид Камерън и на други европейски лидери да пропуснат празненствата за 70-годишнината от края на Втората световна война в Москва е обида към паметта на съюзническите войски. Представителят на Русия в ЕС Владимир Чижов е заявил, че европейските политици са инициирали „непристойна кампания“ за парада в Деня на победата – 9 май, който се отбелязва ежегодно с пищна церемония на Червения площад, съобщава британският вестник The Telegraph.

Британският премиер и лидерите на Полша, Латвия, Литва и Естония, както и българският президент Росен Плевнелиев, не потвърдиха участието в отбелязването на годишнината. Единствено германският канцлер Ангела Меркел оповести, че ще посети Русия ден по-късно, за да се присъедини към руския президент Владимир Путин в полагането на венец пред Гроба на незнайния войн. 

С видеовръзка от Брюксел Чижов заяви на пресконференция в Москва: „Фактът, че в няколко държави от ЕС се разгръща непристойна кампания около годишнината от победата не прави чест на политиците, които участват в нея, и обижда паметта на съветските войници, на техните съотечественици, които паднаха в битките срещу фашизма – ясно е, че това ще остане на тяхната съвест“.

Коментарът изглежда бе насочен главно към бившите съветски държави от балтийския регион, но също може да се смята за критика към лидерите на бившите съюзнически страни, отказали да вземат участие, коментира британският вестник.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2015 в 11:22

В пост 68 има линк за фашинтерна незнам дали е най - точния, но ако имаш желание можеш да потърсиш и сам. В момента не мога да ти дам друг.

27.03 2015 в 11:14

Еднакво далеч ми е и Сидер ага, както го наричаш и Цвъки Ушака.
Мисия невъзможна с "питането".
Забелязвам обаче един тъп прийом - да подхвърляш нещо, което не можеш, не искаш да покажеш/посочиш/обясниш или и трите вкупом. Това не е конструктивно и блокира диалога. А видно от постовете ти днес и се обиждаш като те отхвърлят и не ти отговарят.
Сърди се на себе си.

27.03 2015 в 11:07

Леле хич не те уважават господарите ти, дори не са ти казали. Явно не си заработил достатъчно. Питай Сидер ага той е бил там.

27.03 2015 в 10:46

фашинтерна ?
КОЙ да ме покани?
КЪДЕ?

Да не би ярош да организира ивенти в Естония?

27.03 2015 в 10:18

Поканиха ли те на учередяването на фашинтерна или още нямаш за заслуги за там.

27.03 2015 в 09:45

Разочарованието те е обхванало, никой не разбира поетичната ти душа...
:)))))))))

27.03 2015 в 09:30

Кънчо не мога да получа инфо от малоумен кафяво-червен трол. Просто няма как да стане. Още повече, че този трол явно страда от шизофрения като гледам последния му пост.

25.03 2015 в 23:52

Всичките противни паразитни държави ,които по един или друг начин са участвали в кампанията срещу Третия Райх, сами се величаят като победители. То такава победа буди по-скоро насмешка. Ционистите(независимо дали болшевики или капиталисти) трябваше да впрегнат всичките си подопечни държави ,за да победят Германия. И победа за кого е това?! За България изхода от войната е трагичен, за Европейската култура и цивилизация също. Сега последната е редуцирана до някаква крайно политически коректна евроатлантическа шизофрения (с други думи американизирана) от една страна ;от друга страна е ,добре познатото, евроазиатско ,безродно рубладжийство. А българина(условно казано) се чуди на коя страна да се нагъзи. По комунизма послушните партийци ги научиха да се гъзят ,ама тогава имаше само една посока- към Москва ,а сега бившата червена сган се разедини...кой на изток ,кой на запад.

25.03 2015 в 19:27

В Мухосрания, не имало Втора Световна война, тя е била Отечествена, Света не участвал, само говняците, е ми да си я честват победата!!!!

25.03 2015 в 19:13

Руската Федерация е създаден 1991 г, войната приключи 1945, какви победители, какви 5 лв.
------
Сталин е грузински евреин, Жуков -евреин...къде точно са били говняците,а пушечното месо!!!