Кралското бебе и първите страници на британските вестници (снимки)

Вероника Шербанова 23 юли 2013 в 14:57 2633 0

Как британските медии отразиха раждането на бебето на Уилям и Кейт. Снимка: guardian.co.uk
Как британските медии отразиха раждането на бебето на Уилям и Кейт. Снимка: guardian.co.uk

Раждането на бъдещият престолонаследник на Великобритания очаквано зае първите страници на големите вестници на Острова.

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън роди момче в 16.24 часа местно време в понеделник. Синът на Уилям и Кейт е третият поред наследник на британската корона.

Новината за раждането на детето беше посрещнато с радостни възгласи от стотиците хора, които се събраха пред сградата на болница „Сейнт Мери“, където се роди бъдещият престолонаследник.

Раждането на сина на Кейт и Уилям беше направено официално със специална прокламация, изложена пред фасадата на Бъкингамския дворец. В документа е записано точното време на раждането на детето, както и неговите тегло и пол.

Все още не е ясно името на момчето. Името на баща му – принц Уилям, е оповестено седмица след раждането, а това на принц Чарлз – цял месец след появата му на бял свят. 

Залозите за името на бебето, които започнаха още по време на бременността на Кейт, продължават, като най-очаквано е името Джордж, следвано от Джеймс и Александър. 

Още преди дни обаче стана ясно, че детето ще носи титлата принц или принцеса и независимо от пола си ще наследи престола. То ще бъде кръстено от Англиканската църква, която ще оглави след възкачването си на престола

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews