Кошмар в най-голямата болница в Газа: Червеи пълзят от труповете, недоносени бебета умират

OFFNews 13 ноември 2023 в 18:53 4862 3

болница
Болницата в Газа.

Десетки са смъртните случаи в най-голямата болница в Газа "Ал Шифа", съобщават световните агенции. Сред жертвите са недоносени новородени, както и други пациенти, чиито тела се изнасят пред сградата, пише Би Би Си.

Болницата вече не функционира като лечебно заведение, след като въоръжените сили на Израел я оставиха без ток и вода в продължение на три дни. Световната здравна организация и ООН реагираха остро на ситуацията, но без ефект.

От своя страна властите в Йерусалим твърдят, че под болницата има команден център на "Хамас", но не разгласяват разузнавателни данни, които потвърждават това.

Израелският министър на разузнаването Гила Гамлиел обяви, че от сградата на болницата срещу бойците на Цахал е стреляно с РПГ. Според нея военни съоръжения на "Хамас" са разположени в близост и дори под съоръжения на ООН, както и сред джамии и училища.

Хамас използва масово болници, медицински институции и линейки за военни цели и използва жителите на Газа като живи щитове, добави тя.

Запитана за напредъка в преговорите за освобождаването на повече от 200 израелски и чуждестранни граждани, държани за заложници в Газа, тя каза, че Израел не прави разлика между отвлечените въз основа на тяхното гражданство или други критерии и прави всичко възможно, за да ги освободи.

Лекари от болницата в Газа казаха пред Би Би Си, че мъртвите тела се натрупват и започват да гният както вътре, така и около "Ал Шифа".

Д-р Маруан Ал-Барш, който е генерален директор на управляваното от "Хамас" министерство на здравеопазването в Газа, твърди, че има „повече от сто трупа“, натрупани в двора, като ситуацията се влошава от липсата на гориво за захранване моргите.

„Електричеството беше прекъснато от израелските окупационни сили, които се насочиха към генераторите, което доведе до разлагането и гниенето на труповете. Виждаме червеи да излизат от тях“, каза Ал-Барш в програмата на BBC Arabic за Газа Lifeline.

Според него болничните власти са се опитали да  договорят с израелската армия погребението на мъртвите тела, но "всеки, който се опита да излезе от болницата, бива директно застрелян“.

По-рано днес контролираните от "Хамас" власти в Ивицата Газа обявиха, че 34 души са починали поради липса на електричество в болница "Ал Шифа". Сред тях са 7 недоносени бебета и още 27 са пациенти. Данните не са проверени по независими източници.

В пост на Израелските сили за отбрана в платформата "Екс" се съобщава също, че коридорите за евакуация от северната част на Ивицата ще останат отворени от 9 до 16 ч. местно време.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

14.11 2023 в 10:00

Статията е тенденциозна. Ham ass държат болните и персонала на болниците като заложници, под болниците има тунели, оборудявани със защитни системи и натъпкани с оръжие. Ето къде отиват парите на загрижената световна общност. А Израел има правото да ги унищожи до крак. Както стана известно, евреите освобождават и палестински заложници. Така че ham ass трябва да бъдат унищожени до последния човек. Крокодилските сълзи и сополите за горките араби са лицемерие и лъжа.

-1974

2

Владè

14.11 2023 в 00:01

С парите от данъците ни , харизани на чалмите, вместо кюнци за уж ракети , които им продадоха братушковците, можеха да си купят хлорна вар или крезол ( като за милюцинерска караука ) и да утровиат червейците.
А да не казвам друго , че е гадно .
Който реже корема на бременните жени, да запали плода вързан с тел за бащата и бел червей му е малко . Четете божия закон, там всичко пише. Другото е от лукавия ( комуниста).

12078

1

edin slep

13.11 2023 в 21:38

Евреите показаха записи от дрон, как един тип стреля с РПГ, а след това влиза в болницата.

Трагедията е огромна на арабите, просто на Хамас не им пука, те са джихадисти, а който не е джихадист или мюсюлманин - да мре ...

В Израел са прави, не се ли унищожи или силно омаломощи Хамас, това ще се повтори след 2-3-4 години.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки