Ексклузивно Коалиция ще има

Китай: Пазете се от западната демокрация и площадни революции

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 17:12 2910 5

Снимка wikimedia

Китай трябва да се пази от капана на демокрацията по западен модел.

Това пише днес най-влиятелният китайски всекидневник "Женмин жибао" ("Народен вестник") - аналогът на "Правда" от времената на СССР и "Работническо дело" - от времената на НРБ.

Политиката на улични демонстрации води до граждански вълнения и дори до гражданска война, предупреждава официозът в коментар, подписан от старшия редактор Ми Бохуа.

От Западна Азия и Северна Африка към Украйна и Тайланд всяка страна без изключение е измамена по пътя на демокрацията по западен модел и площадната политика ескалира от митинги и демонстрации до въоръжен конфликт, пише "Женмин жибао".

Китайското издание е категорично, че зад по-голямата част от протестите в наши дни, независимо дали открито или задкулисно, стои намесата на американските и западните сили.

Обръщайки поглед към "цветните революции", на които станахме свидетели през последните години, как да не кажем развълнувано: Ликувайте, че защитихме решително социализма с китайски характеристики. В противен случай, щеше ли да има мир в Китай? - пише официозът.

Изданието критикува и британския парламент, като обяснява, че в него все още влизат благородници, които заемат постовете си по наследство. Според вестникът подобно нещо е немислимо за китайския народ.

Статията във вестник "Женмин жибао" е публикувана по-малко от седмица след 25-ата годишнина от кървавото потушаване на протестите на централния площад в Пекин "Тянанмън", отбелязва АФП.

Стотици хора загиват, след като Комунистическата партия изпраща танкове да потушат демонстрациите в сърцето на Пекин.

В Китай е забранена всякаква форма на публична дискусия за Тянанмън, а всички позовавания на инцидента са бързо цензурирани от популярните социални мрежи в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.06 2014 в 10:25

Когато болшевиките от СССР до Китай, та през Прага, Будапеща и Варшава правят 'площадни революции', 'културни революции', 'социалистически революции', преврати, въоръжени въстания и т.н. МОЖЕ!
Когато другарите, товаршчите и не знам как се казват същите измекяри на китайски се окопаят и 'захапат кокала' - НЕ МОЖЕ!
Били 'западни' тези неща, така се пазел мира и т.н.
Нищо ново под Слънцето :)

09.06 2014 в 18:08

С превръщането си във водещ световен енергиен консуматор, Китай ще става все по-доминантен международен играч и така да определя темпото в оформянето на нашето глобално бъдеще.
Тъй като енергията е свързана с толкова много аспекти от глобалната икономика и заради нарастващи съмнения относно бъдещата наличност на петрола и други жизненоважни горива, решенията, които Китай прави спрямо енергийната си обезпеченост ще имат дълбоки последствия. Като водещ играч на световния енергиен пазар, Китай значително ще определя не само цените които ще плащаме за критичните горива, но и вида на енергийните системи на които ще започнем да разчитаме в бъдеще. И по-важно - Китайските решения относно енергийните предпочитания до голяма степен ще определят дали Китай и Съединените Щати могат да избегнат въвличането си в глобална борба за вносния петрол и дали светът може да избегне катастрофална климатична промяна."

Увеличаването на китайската сила, смесено със западането на западните икономики и необходимостта от външна изкупителна жертва създава условия за глобален сблъсък и неизбежна конфронтация между борещите се суперсили.

Валутните и търговски войни вероятно са прелюдия към военна конфронтация.

09.06 2014 в 17:59

Начи купуваш си салам Женмин и после го завиваш в навлажнен Жинбао...

Хахахахахахахахахахахахаха

После в "мухарника", щото няма хладилник женмин.

09.06 2014 в 17:58

След Бочко и Цвъки обаче...

09.06 2014 в 17:31

Ако България беше китайска провинция, нямаше да имаме политици...

Гея, сокола, данчо ментата, бисеров и още колко щяха да бъдат обезглавени публично зад опашката на коня...