Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Китай отпусна над 10 милиарда долара за борба с коронавируса

OFFNews Последна промяна на 09 февруари 2020 в 17:30 1414 0

До този момент китайските власти са отпуснали над 10.3 милиарда долара, за да предотвратят и контролират разпространението на коронавируса, се казва в официално съобщение на китайското министерство на финансите, цитирано от РИА Новости и БГНЕС.

"На първо място, ние трябва да направим всичко необходимо, за да гарантираме осигуряването на средства за предотвратяване и контрол на разпространението на болестта. От самото начало на огнището на пневмония, причинена от нов тип коронавирус, поехме финансови ангажименти, засилихме цялостното планиране и увеличихме финансирането за борба епидемията. Към 8 февруари финансовите институции от всички нива в страната са отделили общо71,8 милиарда юана (около 10,3 милиарда долара) за превенция и контрол на разпространението на болестта“, - се отбелязва в съобщението на Министерството на финансите.

В съобщението е отделено централно място на непрекъснатотно финансиране на здравната система така, че "хората да не се страхуват да посещават медицински институции поради опасения относно цената на медицинските услуги", както и че финансовият въпрос не засяга качеството на медицинските услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови