Ким Чен-ун заръча разработването на нови междуконтинентални ракети

OFFNews 01 януари 2023 в 16:35 1756 2

Ким

Снимка Архив

Ким Чен-ун

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разпореди разработването на нови междуконтинентални балистични ракети и увеличаване на ядрения арсенал на страната, за да може да се противопостави на заплахите на САЩ, съобщи Ройтерс, като се позова на севернокорейските държавни медии.

По време на заседание на управляващата Корейската трудова партия Ким изтъкнал необходимостта от осигуряване на "огромна военна мощ" за защита суверенитета и сигурността на Северна Корея.

Ким обвинил Вашингтон и Сеул, че се опитват да "изолират и задушат" Пхенян с помощта на постоянно разположените в Южна Корея американски ядрени ударни средства, като нарече това "безпрецедентно в човешката история". И обеща, че в съответствие с плана за укрепване на ядрените сили на Северна Корея ще бъде разработена нова междуконтинентална балистична ракета. Нейната мисия ще е нанасянето на "бърз ядрен контраудар", съобщи  КЦТА.

Планът предвижда и изстрелването и първия севернокорейски военен спътник "във възможно най-скоро време".

Ким заяви още, че е в момента се изпробва нова реактивна система за залпов огън, която работи със 600-милиметрови снаряди. Тя може да се използва и за изстрелване на тактическо ядрено оръжие, като в обхвата й попада и територията на Южна Корея. Ким Чен-ун похвали оръжейната промишленост на страната си за това, че вече е осигурила 30 от тези системи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

02.01 2023 в 00:52

И тия са едно херувимче... Голи като пушка, ама въоръжени. :D

-1655

1

ob1

01.01 2023 в 21:58

Давай, бат Ким, още ракети, яко фърчилки, плаши лошите...
Ония там из селата си ядат опинците, ма кой му пука, налЕ?