Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ким Чен Ун разпореди подготовка за ракетни удари по САЩ

29 март 2013 в 09:48 2822 9

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди да се проведе подготовка за нанасяне на ракетни удари по континенталните части на САЩ, военните бази на страната в Тихия океан, както и по Южна Корея, предаде АФП.

Нареждането е дадено на извънредна среща с висшите севернокорейски армейски командири и то е директен отговор на използването по време на съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея на американските стелт-бомбардировачи „Б-2”, които могат да носят ядрено оръжие, заяви Ким Чен Ун. В случай на безразсъдна американска провокация севернокорейските сили трябва да нанесат безжалостни удари по континенталните територии на САЩ, военните бази в Тихия океан, включително на Хаваите и Гуам, както и по Южна Корея, подчерта той.

Ким Чен-ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации, съобщи севернокорейската агенция КЦТА.

Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

По-късно в петък "Интерфакс" разпространи информация, че Ким Чен Ун е провел извънредно съвещание с висши севернокорейски военни и е подписал план за нанасянето на ракетни удари по американските бази на територията на САЩ, на Хаваите, Гуам и в Южна Корея. Ким е заявил, че ако САЩ започнат „безразсъдна военна провокация, като мобилизират голям контингент от своите стратегически сили, то трябва да бъдат нанесени безпощадни удари по американските бази”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!