Казаци биха и бичуваха Pussy Riot в Сочи (видео)

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2014 в 22:20 19403 64

Казаци биха и бичуваха Pussy Riot в Сочи
Казаци биха и бичуваха Pussy Riot в Сочи

Казаци нападнаха в Сочи Надежда Толоконникова, Мария Альохина и други членове на пънк групата Pussy Riot.

Нападението стана край пристанище в центъра на града - в момент, когато пънкарките се готвеха да изпълнят песента "Путин ще те научи да обичаш родината". 

Патрулиращи наблизо казаци обаче започнаха да налагат с пръчки и бичове пънкарките и да ги пръскат със сълзотворен газ. Един от нападателите е строшил китара на групата.

В Сочи отряди от казаци патрулират по улиците на курорта заедно с полицията, съобщава "Гласът на Америка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.03 2014 в 01:15

„Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българск­ите колонии. Тя отне земите на колонистите, подложи ни със сичката своя неясна строгост и подлост под законът на „общата повинност“ и, когато ние пожела­хме да оставим пепелищата на ногайските татаре, които трудолюбивата българска ръка преобърна на рай, и да са върнем в своето старо отечество, испроводи няколко черни български души за да ни отвърнат от то­ва намерение. Но това, което не можиха да направат устата на продадените блюдолизци, направиха казаците със своите сулици и камшици и с копитата на своите коне, направи правителството със своите темници, със своят Сибир и със своите 25 по гърбът. Вие няма да повярвате, ако ви кажа, че в едно село (?) казаците извързаха сичките старци, мъже и ергене и, като ги испроводиха „куда Макар телят не голял“, не остави­ха не една жена необезчестена, ни една мома неразвалена и ни едно дете неизнасиловано. Тие испокрадоха имането и покъщнината на селяните, испоклаха им птиците и добитакът и сичкото това премина ненаказано от страната на правителството. На мяста даже и кръв са пролея! Кажете ми после това не ще ли нашият народ да заеме мястото на евреите в Европа? Не е ли сичкото това знак, че тоя народ са смяташе и сега даже са смята за стока, с която секи има пра­во да са обърща както иска? На нашите викове за свобода, на нашите стремления за братство и за съединение със славянете и на нашите трудове за прехраната на тирането никой почти не обърща никакво внимание. – Пъ­рвата рекрутация, която правителството прибърза да направи по колониите, има твърде печален исход. Пр­авителството натовари 1,000 души български момци в един твърде веран вапор и ги испроводи на Кавказ в такова зло време, щото от бурите вапорат потъ­на в Черното море и нашите отидоха да защищават от рибите своето ново отечество. Нашето правителство е запретило входът на сичките български вестници в държавата и целта на това е “да са не раздражават духове­те.“ Видите ли какви прекрасни мери употреблява защитницата на славяните, за да еманципира своите едноплеменници и едноверци? Какво ще да кажете против това?“ – Ние не ще да кажеме нищо друго, освен това, че секи човек и секи народ тегли от умът си. Кой ни е крив когато ние със своето воловско търпение в сяко едно отношение са стараем да докажем, че сме родени за тояга. „Трай душо, черней кожо!“ е девизата на нашият живот.ХристоБотев
Публ. във в. „Знаме“, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51.

05.03 2014 в 13:50

Тея не са казаци! Това са некакви ПУТКИ в костюми на казаци ! Истинските казаци на първо място слагат свободата и независимостта ! За сега чужденец атаман от казаците е бил избран само германският генерал от Втората световна война - фон Панвиц - Герой, приел да бъде отведен в Москва и обесен от Сталин заедно с другите атамани на казашкия народ !

25.02 2014 в 00:20

tiq parcali za6to ne sa v Kiev ami sa do6li v Sochi?!

25.02 2014 в 00:12

Един от нападателите е хахахахах от кога силите на реда са нападатели....що тия дрисли не идат да се съблекат е някоя църква в Щатите...

24.02 2014 в 14:51

милиционерите и комунетата ги изтребвайте - те не са хора

23.02 2014 в 18:35

Че тази малки к*рвета са боклуци е така. Но и казаците трябва да си сдържат нервите...не е хубаво да се бият момичета. Можеше интелигентно да ги арестуват за нарушаване на реда.

Свободата и демокрацията е хубаво нещо за дораслите общества но ние и руснаците не сме такова и това се използва от Запада да ни манипулира и злепоставя.

23.02 2014 в 02:29

Ее, вие не разбрахте ли, че това е режисирано?

22.02 2014 в 06:38

велики тея казаците ей

22.02 2014 в 00:24

След Янукович следващия е путин. Колкото и да им е жално на някои, комунизма един ден наистина ще иде на бунището на историята!

21.02 2014 в 21:56

Мая - ако дъщеря ти е на повече от 18, е свободна не само да си завира пилета, но и главата в задника и не е твоя работа в какво вярва и в какво - не. Това, че в дадена държава е избрано управление, съвсем не значи, че всички трябва да са съгласни, още повече, когато протестиращите ги арестуват и наказват, докато държавата напоследък основно се слави с президента и това, че най-скъпите коли в света вече не са на шейховете, а на децата на руски олигарси и мафиоти.

Що се отнася до поругаването на християнски храм - у нас наскоро имаше репортажи за баба Гуси и разни други интересни неща, които правят самите представители на църквата, чак се учудвам, че някой го възмущават Пуси Райът на фона на това. А и друго си е у нас на Великден като видиш как "вярващите" даже понякога забравят да си оставят биричката на входа на църквата, влизат, кръстят се и излизат в двора на църквата да си допият...