Кампания на Джордж Клуни в подкрепа на Клинтън провокира протести

OFFNews 18 април 2016 в 09:40 2806 1

Кампания на Джордж Клуни в подкрепа на Клинтън провокира протести

Група от демонстранти се събра на протест при събитие за набиране на средства за кандидатката за президентската номинация на Демократическата партия Хилари Клинтън, организирано от актьора Джордж Клуни, съобщава БНТ. 

Актьорът носител на "Оскар", който е изявен поддръжник на Демократическата партия от години, подкрепя кампанията на Клинтън от самото ѝ начало. Протестиращите до мястото на специалното събитие, организирано от него и съпругата му Амал, обвиниха бившия държавен секретар на Щатите в прекалена близост с Уолстрийт и големи разходи по президентската ѝ кандидатура. В интервю след демонстрацията, без да оттегля подкрепата си за Клинтън, Джордж Клуни се съгласи, че твърде много се харчи за политиката.

"Хората са прави да протестират. Става дума за неприлично количество пари. Кампанията на Сандърс е абсолютно права, когато говорят за това. Смехотворно е, че толкова много пари трябва да се инвестират в политиката", коментира той.

Актьорът заяви още, че фондацията му работи срещу корумпирани политици по света и че изтичането на "Панамските документи" е помогнало много в дейността му.

"Това определено не е от най-забавните неща, които правя. Прекарвам около четвърт от времето си в това да набирам средства за фондацията си, която на практика преследва парите, които корумпирани политици по света крият. "Панамските документи" ни помогнаха много", обясни актьорът.

Клуни заключи, че ако номинацията на Демократическата партия отиде при Бърни Сандърс, няма да се поколебае да подкрепи финансово и него в битката за президентския пост на Съединените щати през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови