Политици от щаба на Клинтън уличени във връзки с Русия

OFFNews Последна промяна на 11 април 2016 в 10:45 2905 5

Политици от щаба на кандидата за президентския пост на САЩ Хилъри Клинтън са обвързани руската банка "Сбербанк", която бе уличена в серии финансови машинации от изтеклите документи от адвокатската кантора "Мосак Фонсека", пише британското издание "Обзървър".

На 25 март компания "Подеста Груп" подава декларация, в която посочва, че ще лобира за американския инвестиционен клон на "Сбербанк". Според документа фирмата ще работи върху банкиране, търговия и международни отношения. 

Изредени са и имената на трима лобисти, тясно свързани с Демократическата партия. Сред тях е Антъни Подеста, който се занимава с набиране на средства за кампанията на Хилъри Клинтън, освен това е бивш началник на щаба на Бил Клинтън и съветник на настоящия президент Барак Обама. Брат му Джон Подеста е председател на щаба на г-жа Клинтън. 

Останалите са Стивън Рейдмекър и Дейвид Адамс, бивши помощници на държавния секретар на САЩ.

Регистрационната бланка посочва като дъщерни на клиента регистрираната на Каймановите острови „Тройка Диалог", кипърската SBGB Cyprus Limited и регистрираната в Люксембург SB International. 

Според изнесената от Международния консорциум на разследващи журналисти информация "Тройка Диалог" и "Сбербанк" са използвани от приближени на руския президент Владимир Путин за пренасочване на държавни средства.

Целта на "Сбербанк" е да бъдат облекчени последствията от наложените на Кремъл заради действията срещу Украйна санкции, твърди изданието.

Друг проблем, на който "Обзървър"обръща внимание, е фактът, че "Подеста груп" представя клиента си като частна финансова институция, докато в действителност "Сбербанк" е притежание на Руската централна банка. Посочване на тази информация би наложило на американската лобистка фирма да се регистрира като агент на руското правителство.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2016 в 13:37

русия е мръсна дума - всичко руско трябва да се заличи от лицето на земята !

11.04 2016 в 11:53

На тоя свят всички въвлечени в политиката са доларофили или еврофил. Останалите им филии се менят според това от къде идват доларите и еврата.

11.04 2016 в 11:37

На тоя свят всички са русофили. Една част са явни, другата част са прикрити като русофоби.

11.04 2016 в 11:25

Демек Путин е плащал на американски лобисти да се молят за смекчаване или опрощаване на санкциите. А пред мужиките тръби, че уж били драскотина и се прави на мачо, дето се бори с тигри с голи ръце. Мужиките и без тва не знаят, че са плюшени.

11.04 2016 в 11:14

Алексения Димитрова нещо запецна с информацията? А ако знам хора, които имат такива сметки в офшорни зони, но никъде не се публикува информация за тях, какво следва да си мисля?