Извънредно положение в Солун и Пелопонес след пороя (видео)

OFFNews 08 септември 2016 в 11:59 11982 0

В областите Солун и Пелопонес е обявено извънредно положение заради катастрофалните последици от поройните дъждове и наводненията, съобщи агенция АНА.

На извънредна среща в град Каламата, на която е присъствала и правителствена делегация, е решено да бъдат взети извънредни мерки.

Досега в наводненията загинаха четирима души, а един човек се смята за изчезнал. Спасителните екипи успяха да помогнат на 24 души в Солун, 29 са спасени в Лакония и 21 в Месиния.

След като времето в цяла Гърция се влоши, ударът на стихията беше най-силен в западните и северните райони. Проливни дъждове и ураганни ветрове предизвикаха наводнения в Западна Гърция и в областта Пелопонес. В района на Каламата в Пелопонес бяха наводнени няколко села.

Жена инвалид загина в дома си в село Пидима, защото не можела да позвъни на пожарната, за да я евакуират. Нивото на водата достигнало два метра.

Торнадо премина над град Катаколо на западния бряг на полуостров Пелопонес и на островите Закинтос и Кефалония. Ураганният вятър изкорени дървета и прекъсна електроснабдяването. Спряха да работят десетки светофари, което доведе до транспортен хаос.

В централните части на Пелопонес пътищата се превърнаха в пълноводни реки и много хора бяха блокирани в колите си. В Епир, в Северозападна Гърция, пожарникарите спасиха румънска туристка и две деца, когато водата отнесе колата им, съобщи БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови