Quantcast

Излъгани в Крим: Обещаните двойни пенсии от Путин засега са мираж

OFFNews Последна промяна на 27 март 2014 в 15:35 12584 26

Снимка sxc.hu

Кримските пенсионери останаха разочаровани – техните пенсии не са повишени, както обеща руският президент Владимир Путин на новите си поданици.

Вече трети ден предприятието „Крымпочта“ раздава пенсиите в руски рубли, като това е първата крупна финансова операция към преминаването към рублата в Крим, съобщава изданието "Новый Регион".

Големите търговски мрежи вече препрограмират касовите си апарати за работа с две парични единици едновременно – рублата и украинската гривна. Това предизвиква допълнителен хаос с банковите операции и с тегленето от банкоматите.

Около 200 000 пенсионери вече получиха пенсиите си в рубли, но разочарованието им е двойно: пенсиите на жителите на Крим не са увеличени двойно, за да достигнат тези в Русия, както обеща Путин – а остават същите, само обърнати в рубли; част от пенсиите са изплатени в монети, които в последно време излизат от обръщение в големите руски градове.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2014 в 21:23

Мдаа, сега ще видите едни пенсии. Първо ще ви спрат водата, която идва от Украйна. Лятото ще видите туристи - нанайси, пълен банкрут. Като капак - няма да ви пускат в Европа. А, и синовете ви ще служат в Чечня и Дагестан, където ще ги избиват на едно. Честото на всички в Крим.

27.03 2014 в 20:58

Сори, ама заблуждавате аудиторията за "А Сталин Ленин Троцки ... какви са...?".

1. Троцки - чист евреин.
2. Ленин – 1/4 евреин
3. Сталин – чист грузинец

Всъщност в СССР репресиите срещу евреите се разгръщат именно при Сталин, като Троцки е убит по негово нареждане. След смъртта на Ленин на мястото на червените еврейски политкомисари идват предимно грузинци - Сталин, Берия, Орджоникидзе и др.

27.03 2014 в 20:55

Честито на Украинците!Международният валутен фонд (МВФ) обяви, че ще отпусне спасителен заем на Киев за $14-18 млрд., предаде Франс прес. В замяна обаче Киев поема ангажимент за строги икономии и реформи. Точната сума на заема от МВФ ще стане ясна в края на април при подписването на споразумението, след като Украйна направи първите стъпки от исканите реформи, обяви шефът на мисията на фонда за Украйна българинът Николай Георгиев. Той посочи, че заедно със средствата от други правителства и агенции помощта за Украйна през следващите две години ще достигне $27 млрд.Съобщението дойде ден след като Киев обяви, че газът за битови нужди поскъпва с 50%. Премиерът Арсений Яценюк обяви в Радата нови мерки, представяйки промени в закона за бюджета.

Те предвиждат съкращаване на разходите с 45,8 млрд. гривни ($4,29 млрд.), спад в БВП до 3% и годишна инфлация от 14%. Яценюк оцени дупката в бюджета за тази година на 289 млрд. гривни ($28 млрд.) и посочи, че без предложените реформи БВП ще се срине с 10% и държавата ще фалира. Ще бъдат съкратени 24 000 чиновници (10% от общия брой) и това ще е само първият етап от съкращения. Той посочи, че държавният дълг на Украйна превишава 800 млрд. гривни ($75 млрд.), или 53 на сто от БВП. А златновалутните резерви - $15 млрд.

В същото време се вдигат налози, както и акцизи за алкохол и тютюн. Кабинетът планира въвеждането на прогресивен данък на мястото на плоския данък. Като ставките до 15 и 17% за доходи до $1875 месечно се запазват. Предлагат се нови ставки от 20% за приходи над $1875, 25% за над $3640, 30% за над $7280 месечно. Според Яценюк от най-високата ставка ще бъдат засегнати около 300 000 души в Украйна. “Те притежават 60% от финансовите активи на страната. Затова 1,7% богати украинци трябва да платят, за да почувстват останалите, че има социална справедливост”, посочи премиерът.

Населението на Украйна е 49,5 млн., като досега помощи са вземали около 5 млн. души, или 1,4 млн. домакинства. Заради ръста в цената на газа за бита с 50% от 1 май се предвижда помощ да получават 4 млн. домакинства. Яценюк призна, че в хазната няма пари за връщане на ДДС на фирмите. Ще им се дават държавни облигации, които ще им гарантират получаване на кредит.

27.03 2014 в 20:19

// А Сталин Ленин Троцки и 90% от ревкома какви са и къде са обучени? Да не би да са руснаци от Русия?//

- Ленин , Германия основно.
- Троцки , Германия и САЩ
- Сталин в Русия, и най-вече в Сибир.

Та горните евреи и още 2 мили. да се, то блядовете тогава са били на 60-70 мил., та тази червена човеконенависна идеология е намерила подходяща почва за развитие върху бурени, каквито са блядовете.

27.03 2014 в 20:03

19 - А Сталин Ленин Троцки и 90% от ревкома какви са и къде са обучени? Да не би да са руснаци от Русия?
По темата, може ли официален източник? Прието е да се посочва.

27.03 2014 в 19:34

Пиздерски, в Европа пенсионната възраст може и на 108г. да се вдигне, щото продължителността на живота ще стане 168г., а блядовете трябва да почнат да се пенсионират на 40г., защото средната продължителност на живота в Блядостан на блядовете е 56г.

Та не е важно колко е голяма пенсията, а колко дълго ще се получава.

27.03 2014 в 18:47

Няма лошо, и 2-ни и 3-ни пенсии, само че има един тънък момент, газ, вода, електричество беше дотирано и плащано от Украйна, вчера някой азиятскипизди, се кефеха че в Украйна газта за битови нужди се е увеличила с 50%, а на Крим колко ще стане, ако въобще я има.

27.03 2014 в 17:58

До AF:

А тази рускиня знае ли защо е имало Бендеровци в Украйна и защо украинците са помагали на немците през ВСВ? Едва ли е, защото са видели много добро от руснаците. Сталин уморява от глад няколко милиона украинци в една от най-плодородните им години (Украйна е била житницата на комунистическите отрепки). Русия била честна страна?!?! Ха-ха. Честна с кого? С народите, които Сталин разсели из цялата страна, със сибирските ГУЛАГ, с двойно повече убити в мирно време в сравнение с Великата отечествена? Руснаците са си азиатски сатрапи, които винаги са гледали интереса на "бащицата". Крепостните им селяни са живели по-лошо от нашите под турско робство. И за капак - 70 години комунизъм.

27.03 2014 в 17:53

Велико 350 долара средна пенсия е страхотно, но колко е минималната която получават повечето руснаци. И какво е съотношенито спрямо цените. А искам да попитам кой е виновен за ниските пенсии в България дали е ЕС или крадливите български политици. Иначе на кримчани да им е честито тепърва ще има да съжаляват, но вече е късно.

27.03 2014 в 17:46

Ън, тъй, сИга като ги науЪзят хохлите от МВФ ке им гледайме сеИра
един наш генерал каза: “Западът “играеше” на хитрЯги, вдигна високо топката на Путин, и той им я заби, Пък сега пискат”..... А Натали Поклонская казва още по-ясно:
“Я сделаю все, чтобы мой ребёнок гордился мной и гордился тем, что он живёт в такой великой державе, как Российская федерация. Чтобы дочь моя чтила память погибших в Великой Отечественной. Чтобы чтила память двух моих дедов, которые погибли в этой войне. Чтобы памятники не разрушались. Я хочу, чтобы мой ребёнок жил в честной стране, а не в бандеровской, предательской, нацисткой. Мне стыдно было, что я гражданин того государства (Украина). Мне бабушка звонила и плакала: возвращаются времена, когда была оккупация. Ей 86. Она помнит немцев и помнит украинских полицаев. Как они издевались! Как я буду смотреть бабушке в глаза, если надену форму и буду служить этой самой Галичине? Когда об этом думаешь, страха нет.”
Н. В. Поклонская, http://www.rg.ru/2014/03/20/poklonskaya.html