Quantcast

Италия обвини сина на Ердоган в пране на пари

OFFNews Последна промяна на 17 февруари 2016 в 14:00 9330 9

Билал
Билал Ердоган ще бъде разследван от прокуратурата в Болоня

Прокуратурата в Болоня обвини Билал Ердоган, син на турския президент Реджеп Ердоган, в пране на пари, предаде агенция АНСА, като се позова на свои източници в прокуратурата. Делото е образувано по изявления на избягалия във Франция Мурат Хакан Хузан, бизнесмен и политически опонент на Ердоган. Той настоява да се разследва произхода на парите, които Билал е внесъл в Италия.

В сигнала си турският дисидент доказвал с документи и факти, че през есента на 2015 г. Билал Ердоган кацнал в Болоня със самолет, пълен с пари за препиране. 

Официално Eрдоган  дошъл в Болоня, за да завърши докторат, започнат през 2007 г. в местния клон на американския университет “John Hоpkins”. Президентският син бил придружен от съпругата си и техните деца, като семейството се настанило в разкошно и добре охранявано жилище.

Както писаха „Кориере дела сера” и „Република”, според антиправителствени турски сайтове „принцът” пристигнал в Италия не за да учи, а за да прехвърли и „изчисти” огромна сума пари. С нея Билал трябвало да живее нашироко по време на отдавна планирано и със сигурност благословено от бащата бягство от родината по неизвестни, но предполагаеми причини след информациите за негови връзки с Ислямска държава. Същите обвинения отправял в изложението си до магистратурата и дисидентът-имигрант, който бил известен предприемач в Турция, но фирмите му били конфискувани заради несъгласие с политиката на Ердоган.

Когато пристигнал в Болоня, Билал бил ограден от мощна група добре въоръжени телохранители. Но граничната полиция не им разрешила да влязат в страната, тъй като обикновените им паспорти не позволявали те да носят оръжие. За броени часове обаче гардовете били снабдени с турски дипломатически паспорти и напуснали усмихнати граничния контролен пункт.

Синът на президента Ердоган ще бъде защитаван от италианския адвокат Джовани Тромбини, допълва АНСА.

През ноември 2015 г. сирийският министър на информацията Омран ал-Зоуби заяви, че петролът от Ислямска държава се транспортира от компания, собственост на Билал Ердоган. Според него синът на президента на Турция е купувал от джихадистите суровини и исторически ценности. Според други обвинения, Билал е пренасочвал в азиатски страни откраднат петрол от превзетите от джихадистите области в Ирак, поради което местните медии му дават титлата “министър на петрола на ДАИШ”. Турските вестници също така многократно са питали какво правят корабите на Билал на сирийското крайбрежие.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2016 в 02:42

ВАЙ-ВАЙ ТИ ДА ВИДИШ.ИТАЛИАНЦИТЕ ДАЛИ И ДАНО ГО ОПРАСКАТ КАТО МАФИОТ.ОСВЕН АКО ТАТЕ НЕ ГО СНАБДИ С ДИПЛОМАТИЧЕСКО ТЕСКЕРЕ

17.02 2016 в 18:10

Щом Билал е там , има договорка , която италиянците изглежда не изпълниха .

17.02 2016 в 16:48

"През ноември 2016 г. сирийският министър на информацията Омран ал-Зоуби заяви "!? алоооо редакторите .. пийте едно кафе за разсънване!

17.02 2016 в 16:48

"През ноември 2016 г. сирийският министър на информацията Омран ал-Зоуби заяви "!? алоооо редакторите .. пийте едно кафе за разсънване!

17.02 2016 в 16:13

България е в лоша позиция, между двама самозабравили се сатрапи - Ердоган и Путин.

17.02 2016 в 16:05

Е деее, Victimized, моля да не се обиждаме. Иначе, да, двулични са. Ти не знаеше ли? Колкото по на изток отиваш, толкова, по-директни стават и мисленето, и изказа на популацията. Ония са лицемерни. Факт.

17.02 2016 в 15:21

"През ноември 2016 г. сирийският министър на информацията Омран ал-Зоуби заяви..." - този от бъдещето ли говори?! :) :)

17.02 2016 в 15:13

Да нещата са истина и е смешно чесънче , че тези дето ти плащат и на теб заплатата знаят много добре за тези бизнес отношения на Ердоган с терористите . Никой не може да ме убеди , че службите на САЩ и техните партньори , държавите от НАТО , не са знаели .
Това показва колко двулични могат да бъдат . Точно както и Руснаците , когато оповестиха такива доказателства , но го направиха само с цел политически и обществен натиск върху Турция . Което показва , как световната политика е диктувана главно от бизнес интереси .
Лошото е , както винаги съм казвал е , че редовите потребители се бият и плащат за конфликтите между големите риби .....

17.02 2016 в 14:14

Всичко това е истина.