ISW: Украинската армия атакува в поне четири района на фронта

OFFNews 11 юни 2023 в 09:25 5101 5

Украинските сили са провели контранастъпателни операции в поне 4 района на фронта

Снимка Getty Images

Украинските сили са провели контранастъпателни операции в поне 4 района на фронта

По данни на американския Институт за изследване на войната "на 10 юни украинските сили са провели контранастъпателни операции в поне четири района на фронта": в Луганска област - в района на Белогоровка; Бахмут; до границата на Донецка и Запорожка област; в западната част на Запорожка област.

Институтът (ISW) отбелязва, че според руски източници "украинските сили са имали тактически предимства при провеждането на нощни нападения, благодарение на доставена от Запада техника и оборудване с превъзхождащи оптични системи за нощно виждане".

В Запорожка област руската армия се защитава от украинските атаки, като разчита на три основни компонента: ранно откриване и унищожаване на украинските щурмови формирования, масирано използване на противотанково оръжие и плътно миниране на териториите пред отбранителните позиции. Това е в съответствие с отбранителната доктрина на руската армия, която предвижда, че задачата на първия ешелон на отбраната е да отблъсне или забави атакуващите сили, докато вторият ешелон трябва да контраатакува в случай на пробив от страна на настъпващия враг.

Според ISW отбраната в момента се води от най-боеспособните части, с които разполага руската страна.

По данни на института украинската армия е отбелязала лек напредък в окупираните от руснаците позиции край град Орехов в Запорожка област.

Анализаторите отбелязват също, че украинската армия е принудена да действа в изключително неблагоприятна военно-стратегическа ситуация. Украинците трябва да нападнат фронтално добре подготвени руски позиции, при това - без превъзходство по въздуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

7

dolivo

11.06 2023 в 12:55

тя емиграцията е най голямото кръвопускане

останаха месото за разстрел или спиртосване

345

6

Джендо Джедев

11.06 2023 в 12:16

Борисов,

На рашняците кръв им се пуска редовно, ама не им действа отрезвяващо. Първо трябва да еволюират, иначе така и ще си продължи. Хубавото е, че им пускат по МНОГО кръв.

345

3

Джендо Джедев

11.06 2023 в 10:27

Хахахахахаха, Пешко, да видим дали деветият ти профил ще изкара по-дълго от рашистката "отбрана". Аз казал - да. Особено ако си трайкаш. Ордьовърчо и Спиртникът приеха тая тактика и само цъкат минусчета. :D

2550

1

alfakentavur

11.06 2023 в 09:58

Напред! Слава на Украйна! Бой по орките! Бой докато мърдат! И после пак, защото може да се преструват.
 
X

Да помогнем на украинските деца!