ISW: Паника в Крим, навсякъде копаят окопи преди контранастъплението на ВСУ

Анализаторите потвърдиха, че вагнеровците са превзели административната сграда в центъра на Бахмут

OFFNews 04 април 2023 в 08:31 7696 6

бойци

Снимка Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Бойци от ВСУ.

Руснаците във временно окупирания Крим са обезпокоени от контраофанзивата на украинските въоръжени сили. На завзетия полуостров продължава подготовката на отбраната и логистиката.

В новия си доклад анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) обръщат внимание на сателитни снимки от 1 април. На тях ясно се вижда, че руската армия е изградила отбранителни линии по сухопътни линии и логистични центрове, включително край Армянск, по магистрала Е105 южно от Чонгар - на 34 км североизточно от Джанкой, по магистрала Е97 край Филатовка - на 8 км югоизточно от Армянск, край Воронцовка - на 20 км южно от Армянск и по плажовете Евпатория.

Руските окупатори в Крим се подготвят за отбрана, по-специално врагът изгражда укрепления и принуждава да се копаят окопи между селищата Ишун и Воинка.

Освен това на временно окупирания украински полуостров нашествениците изграждат ново военно поделение. По данни на партизанското движение "Атеш" руското военно строителство е в разгара си в Евпатория.

Съобщава се също, че руснаците в Крим агитират наборници да подпишат договори с руските въоръжени сили за участие във войната срещу Украйна.

В същото време ISW потвърждава, че наемниците на ЧВК "Вагнер" са успели да превземат административната сграда на Бахмут и че руските военни настъпват към центъра на града.

Анализаторите предполагат, че сега наемниците ще се опитат да затвърдят контрола над центъра на града и ще се опитат да напреднат на запад през жилищните райони на града към Хромово.

Освен това от ISW уточняват, че украинските въоръжени сили са потвърдили, че заедно с вагнеровците в Бахмут са влезли и редовни руски войски, включително въздушнодесантните войски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

7

edin slep

04.04 2023 в 12:07

Руснаците имат няколко силно укрепени военни бази в Крим и Севастопол е само един от тях. Превземането на полуострова ще е много трудна работа.

От Крим ще се изтеглят след политическо решение, може би след като бъде разрушен напълно или частично кримския мост, а сухопътния коридор на север бъде отрязан.

12407

6

Bad Horse

04.04 2023 в 10:18

Ако украинците продължават да се бият умно, няма да нападнат укрепени позиции на малък фронт. По-скоро ще отрежат моста и блокират Крим, с малко войска да запуши провлака. Без снабдяне рашките сами ще клекнат, дори ако отнеме година. А и мирните споразумения, сигурно ще включват някакви клаузи за автономии, бъдещи референдуми, защита на руското население в Крим и т.н. бла-бла да може Путин да го продаде за вътрешна консумация. Така че, надявам се без бой да падне накрая на войната. Атака сега, без въздушно и морско превъзходство, ще е касапница.

-529

5

6екеr4о

04.04 2023 в 10:08

Руският писател, пишещ под псевдонима Виктор Суворов, описвайки битката при Сталинград, обяснява надмощието на РККА, позната у нас като Червена армия, с използването в най-решителния момент на 2 дивизии от въздушно-десантните войски.

Същевременно Суворов пояснява, че това е изключително разхищение на ресурс, като дава за пример железобетон, който се прави с обикновена стомана, не със злато. Вторият вариант е прекалено скъп, а и не толкова здрав. Аналогията е между обикновена пехота и десантчиците. Обучението на първите е кратко и те са тежко въоръжени, докато обучението на десантчиците отнема много време и усилия, а и те са въоръжени с леко стрелково оръжие.

Очевидно блядовете здраво са го закъсали, та да вкарват въздушно десантни войски, за да превземат административната сграда на малък провинциален град!

Ех, таз река Бахмутка, несбъдната мечта, пустата му река Пърхутка, дето не могат да я форсират 8 месеца...

15914

4

поп Дръвчо

04.04 2023 в 10:02

Ми да правят още някой жест на добра воля и да се приключва.

4638

3

Того

04.04 2023 в 10:02

Кримският мост трябва да бъде разрушен.

345

1

Джендо Джедев

04.04 2023 в 08:41

Абе в Крим май си живееха по-добре преди 2014 отколкото след, а? Еле па след 2022...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика