ISW: Кремъл се страхува за стабилността на Путинския режим

Ултранационалистите искат връщане на сталинските репресии

OFFNews 26 април 2023 в 08:11 5079 6

Кремъл

Снимка Pixabay

Анализ на Института за изследване на войната

Кремъл се страхува за стабилността на Путинския режим, твърди Институтът за изследване на войната (ISW), пише УНИАН.

Ултранационалистите в страната настояват за засилване на репресивните мерки спрямо "руснаците-предатели", но властта все още не се поддава на призивите им.

Ръководството на страната избягва да предприема открити репресивни мерки, заради опасения за стабилността на Владимир Путин, твърдят аналитиците на Института за изследване на войната.

Те отбелязват, че ултранационалистите предлагат връщането на Кремъл към сталинските репресии и очакват от Путин да ги засили. Кремъл все още се въздържа от подобни мерки заради опасения, че това може да разклати стабилността на управлението.

Правителството на Руската федерация дори оттегли от Държавната дума законопроект, който предвижда по-високи данъци за руснаци, избягали от страната. Планираното увеличение бе от 13 до 30%. 

Крайнодесните се обявиха и за национализация на имуществото на сънародниците "предатели". В ISW смятат, че Кремъл се колебае за въвеждането на подобни непопулярни мерки.

Ултранационалистите неведнъж открито призоваха да връщане на сталинските репресии. От Путин се очакваше безусловна преданост на войната и подкрепа за репресивната политика.

Неотдавна депутатът от "Единна Русия" Андрей Гурулев предложи да бъде върнато понятието "враг на народа". При това Гурулев открито призна, че той самият подкрепя възраждането на сталинския режим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

6

6екеr4о

26.04 2023 в 10:26

От време на време по медиите се споменава за наличието на множество частни армии в педеРацията, някои от които били по-големи от "Вагнер", но никъде не съм виждал по-подробен анализ...

А блядовете, след като са преживели управлението на Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев и останалата част от комунистическите им вождове, без нищо да са преосмислили от своята извратена история, си заслужават съдбата!

Още по време на Перестройката мурзилките си измислиха универсалното оправдание: То не се знае какво точно е било...

22548

5

dolivo

26.04 2023 в 09:06

Факта, че апаратчиците дори обмислят такива идеи, без значение отхвърлени или не, потвърждава "човеколюбието" и "загрижеността" им за хората.

Боклуци.

Груповите идеологии до това водят. Да напомня, това са идеологии, където някакви нужди на групата, са сложени по-високо от правата на който и да е индивид вътре или извън групата.

Особено уязвими са тези конструкции към интерпретация от някого или малка групичка хора, какво е полезно за някой друг, и метода за разправяне с инакомислещия.

Комунизъм, радикалния феминизъм, радикалния национализъм, радикалния джендъризъм, крайно ортодоксалната религия, всичките един дол дренки накрая.

345

4

Джендо Джедев

26.04 2023 в 08:41

"Ръководството на страната избягва да предприема открити репресивни мерки, заради опасения за стабилността на Владимир Путин"

Властта няма какво да се притеснява от народно недоволство. Недоволстват народите, а крепостниците отдавна са превърнати в добитък. Ако Батюшката им каже, че утре ще ги беси, вместо да се разбунтуват ще попитат дали е осигурил въжета или да си носят от вкъщи. От тия сред тях, които що-годе приличат на хора, 90% вече се изнесоха, а останалите не смеят да гъкнат, че да не последват Навални.

9347

3

Анализи

26.04 2023 в 08:31

Тези хора не са нормални. Бих казал уроди в истинския смисъл на думата.

1005

2

Диоген

26.04 2023 в 08:30

Eagle много си мек в оценката:)

1005

1

eagle60

26.04 2023 в 08:26

Империя на злото!