Иран отговори на САЩ: обяви американските въоръжени сили за терористична организация

OFFNews 08 април 2019 в 22:00 3516 1

Висшият съвет за национална сигурност на Иран е внесъл американските въоръжени сили в списъка си с терористични организации, съобщи иранската телевизия Прес Ти Ви, цитирана от БТА. 

"Иранският Висш съвет за национална сигурност категоризира американските военни сили като терористична организация", се казва в съобщение на телевизията Прес Ти Ви.

В изявление на Висшия съвет се уточнява, че САЩ са дефинирани като страна, която поддържа тероризма, а американското Централно командване и всички негови сили са дефинирани като терористична структура. В изявлението, цитирано от иранската държавна телевизия, се казва, че решението на Вашингтон е голяма заплаха за регионалната и международна стабилност и мир.

Решението идва, след като по-рано САЩ обявиха елитното иранско военно подразделение Корпус на гвардейците на Ислямската революция за чуждестранна терористична организация. 

Решението на Вашингтон относно иранския Корпус беше приветствано от израелския премиер Бенямин Нетаняху и от Бахрейн и беше разкритикувано от Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови