Има ли пилот в самолета? Военкоматът го прибра минути преди да излети от Уфа за Анталия

OFFNews 14 октомври 2022 в 16:27 19702 5

полет
Военкоматът в Уфа свали пилота на самолета Уфа- Анталия минути преди да излети.

Руските военкомати продължават да ловят пушечно месо за фронта в Украйна на най-неочаквани места.

Туристически полет Уфа-Анталия не се осъществи навреме, защото минути преди излитането военните комисари дойдоха да приберат втория пилот директно от кабината. В Телеграм се появиха видеа как пътниците вече са се били разположили в самолета преди да се окаже, че няма кой да ги заведе до турския курортен град.

Според медиите от столицата на Башкортостан полетът все пак е излетял за Анталия, но с 9 часа закъснение.

Според разказа на пътници от злополучния полет въпросният пилот е получил призовка, но не се е явил пред комисията и не е имал право да напуска страната.

По-рано днес стана ясно, че московчани и жители на Санкт Петербург масово се оплакват от набезите на военните и полицията, при които се връчват произовки за мобилизация. Служителите правят хайки в ресторанти, хостели и метростанции и раздават призовки.

Принудителна мобилизация. В Москва и Питер връчват призовки в метрото и по входове

Няколко канала в телеграм съобщиха за полицейски блокади в близост до метростанциите в Москва на които се раздават масови призовки. Очевидци съобщават, че полицаи разпитват мъжете, снемат данните им и им призовки. Някои хора са отведени до полицейски колит и бусове. Някъде дори има опашки на входа на метростанциите заради това.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

5

поп Дръвчо

20.10 2022 в 22:40

Де тоз късмет руснаците да съберат техните си фенове и да ги пратят да ги разтребят химарсите...

Няма да стане.

910

4

бай Падежко

14.10 2022 в 19:42

Бармалейко куха лейко, скрий се надалече, защото военните комисари дебнат по български форуми за техни кадри. Скрий се в миша дупка, че токувиж си се озовал в някой окоп за през зимата!

10298

3

AntiZ

14.10 2022 в 19:05

Бармалейдебильны, какво правиш тук в тези "псевдо-новинарски български сайтове", бре дебил нещастен? Що не отидеш в онази тъмна дупка, откъдето те е изпърдяла майка ти? Пенсионер жалък, миришешщ на земя! Нахуй!

345

1

Джендо Джедев

14.10 2022 в 16:45

Гестапо ряпа да яде! А иначе ако ватниците останат без пилоти няма да им е голям проблем щото те скоро така или иначе няма да имат самолети.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки