Принудителна мобилизация. В Москва и Питер връчват призовки в метрото и по входове

OFFNews 14 октомври 2022 в 12:57 13045 12

Полиция и военни прибират в бус мъже до метростанции в Москва.

Снимка tm/sirena

Полиция и военни прибират в бус мъже до метростанции в Москва.

Московчани и жители на Санкт Петербург се оплакват от набезите на военните и полицията при които се връчват произовки за мобилизация. Служителите правят хайки в ресторанти, хостели и метростанции и раздават призовки.

Няколко канала в телеграм съобщиха за полицейски блокади в близост до метростанциите в Москва на които се раздават масови призовки. Очевидци съобщават, че полицаи разпитват мъжете, снемат данните им и им призовки. Някои хора са отведени до полицейски колит и бусове. Някъде дори има опашки на входа на метростанциите заради това.

Членът на Съвета за правата на човека Кирил Кабанов заяви, че е бил потърсен от служител на интернет доставчика МГТС, който е задържан при "рейд" търсещ укриващи се от мобилизация в близост до метростанция "Шчелковская" в Москва. Според него тези "рейдове" се правят в нарушение на закона. 

За втори пореден ден в Санкт Петербург се извършва обиск на мъже на улицицата. В поне два района на старата руска столица полицаи и служители на военните дебнат мъжете, които отиват на работа сутринта. Те блокира на входовете на жилищните комплекси и не пускат хората, докато не си вземат призовка. Подобни акции се провеждат и в Невския район - например на улица "Ворошилова" и в жилищния комплекс "Ладожски парк". "Имаме акция в жилищния квартал, полиция, пътна полиция, цивилни. Те спират минувачи, коли, обикалят от врата на врата", казва очевидец. 

От администрацията на район Калинински в Питер са заявили, че призовките се връчват "за изясняване на документи". В същото време гражданите, които са дошли в службата за военна регистрация за проверка на документите си, вече са били призовани в Санкт Петербург.

Такива акции за лов на мъже и връчване на призовки имаше в хостели, приюти за бездомни, хотели, репетиционни студия, магазини...

Междувременно, един от главните пропагандисти, заместник-главния редактор на RT Наталия Лосева съобщи, че на фронта се изпращат мъже без никаков обучение. 

На 10 октомври в Украйна почина 28-годишният Олексий Мартинов, който е бил началник на отдел в "правителството" на Москва, написа Лосева. Тя съобщи, че Мартинов е мобилизиран на 23 септември, въпреки че няма боен опит. След това служителят е изпратен на фронта "практически след няколко дни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5489

12

В окрайна ги гонеха по плажа и го връчваха със сметката за тока имаше всякакви куриози през 6 тте вълни на мобилизация.

924

11

Diogen

14.10 2022 в 15:57

Преобладаващата част от държавите в света използват професионални военни. Рашистите нямат пари да плащат и затова използват казионни методи от миналото. Руският вестник Ведомости се е докопал до доклад, който разкрива, че Кремъл не разполага с необходимите допълнителни трилиони, за да финансира мобилизацията. Няма техника, в руските блогове иронизират, че мобилизираните трябва да се само финансират. А може би ще трябва да си купят пушки и джепане? Безумна руска идиотщина!

924

10

Diogen

14.10 2022 в 15:50

Грабват ги от улицата като бездомни кучета, обличат ги и им дават калашник. Обучение. Какво обучение? Стрелят по три куршума и хайде в месомелачката. Русия се прикриваше до войната в Украйна, но сега всички виждат, че това е средновековна държава.

2099

9

Mateevk

14.10 2022 в 15:20

Стават грешки понякога, но нищо ще ги поправят, а пък на тези, имали нещастието да умрат толкова рано и толкова безсмислено, ще им се осигури добър и сух парцел...за гроб. Направо да им завиди човек!

-240

8

редовно четящ

14.10 2022 в 15:17

Достатъчно е да обърнат оръжието към мобилизаторите.

22548

6

dolivo

14.10 2022 в 14:38

тези в БГ дето точат лиги по Путин, всъщност са неудачници, които нямат умения и губят всяко друго състезание за печелене на пари. Надяват се, като елиминира конкуренцията източната ориентация, ще прокопсат и хванат властта и редовни доходи.

Завистливи, огорчени, недоумяващи защо нищо не им се случва прости хора.

Не можем изцяло да ги виним, обществото ги е произвело. Нека да ги събудим от дрямката им, и да си минат по катарзиса личен.

2923

5

Cornucopia

14.10 2022 в 13:44

Да си роден в раша е проклятие. Който е малко по-умен отдавна се е изнесъл. Само болни от русофилия ганьовци ще останат накрая да ожидаят пабедата и възцаряването на рублата.

1331

4

ваксиниран

14.10 2022 в 13:40

Така е Русия - няма закони, няма проблеми. Правим каквото путя каже. Не разбирам олигофрените в България, които точат лиги по джуджака и величаят Русия, колко им е акълът да си мислят колко е хубаво да живееш в средновековието.

-480

3

Октим

14.10 2022 в 13:18

Дано скоро тръгнат да раздават призовки и по гробищата!!! А колкото са умни не е изключено и това да направят ...