Илон Мъск не иска да е в борда на директорите на Twitter

OFFNews 11 април 2022 в 11:56 1079 0

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, който миналата седмица се сдоби с над 9% от акциите на Twitter, няма да влезе в борда на директорите на компанията. Това съобщи главният изпълнителен директор на Twitter Парадж Агравал чрез пост в социалната мрежа. 

Мъск трябваше да бъде назначен в борда официално на 9 април, но същата сутрин той обяви, че няма да се присъедини, се казва в туита на Агравал. 

„Вярвам, че това е за добро. Ние имаме и винаги ще ценим приноса на нашите акционери, независимо дали са в борда или не. Илон е най-големият ни акционер и ние ще останем отворени за неговия принос“, написа още той. 

Говорител на Twitter потвърди, че Мъск е решил да не се присъединява към борда на компанията, като се позова на изявлението на Агравал.

Новината идва около седмица, след като Twitter обяви, че планира да назначи главния изпълнителен директор на Tesla и SpaceX в борда си за мандат, който изтича през 2024 г. Когато стана ясно, че Мъск е закупил 9% от компанията, акциите на Twitter скочиха с 27% на 4 април, но през следващите дни спаднаха със 7,5 на сто.

Също така част от сделката предвиждаше Мъск да влезе в борда на директорите в Twitter и да не придобива повече от 14,9% от акциите на компанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!