ИДИЛ пуска деца-камикадзета, обучава ги направо на улицата

OFFNews 26 януари 2016 в 09:10 7550 14

"Ислямска държава" превръща и улиците в обявения за нейна столица сирийски град Рака в детски тренировъчни лагери за джихадисти и камикадзета. Бойците на групировката проповядват идеите й и обучават хлапета да използват оръжие направо пред домовете им. Момчетата се изпращат да се самовзривяват в битките с режима на Асад и Свободната сирийска армия, после смъртта им се представя като жертви на ударите срещу ИДИЛ. 

Това разказва Raqqa Is Being Slaughtered Silently - R.B.S.S., нелегална мрежа от граждани и журналисти, които рискуват живота си, за да изпращат снимки и новини от Рака. 

В статия, публикувана преди ден, авторът обяснява, че децата са като гориво за групировката, защото чрез тях тя захранва редиците си с ентусиазирани, лесни за манипулиране и безстрашни - поради младостта си, бойци. Хлапетата нямат страх от смъртта, те не осъзнават опасностите и са готови да се включат в битка като големите. Подобно на други екстремистки групировки, ИДИЛ използва децата в своята война като инструмент в битките, пише R.B.S.S. Въпреки липсата на боен опит у децата, джихадистите ги използват при самоубийствени атентати, като чрез тях привлича и възрастните им близки в редиците си. 

Във всички градове, превзети от ИДИЛ, има детски тренировъчни лагери. В последно време обаче ИД промива умовете на малките направо на улицата, където книги, речи и проповеди и  се използват като "мобилни лагери". Бойци показват на момчетата как се използва оръжие при случайни срещи из града, където хлапетата се събират на групички.  

Всяка битка на ИДИЛ се нуждае от атентатори-самоубийци, според начина, по който групировката води войната си. Затова децата стават все по-необходими за нея - те са използвани като камикадзета, които да разчистят пътя за влизането на бойците в сраженията в Сирия, независимо дали срещу войските на режима или на свободната армия, пише още R.B.S.S. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!