Quantcast

ИДИЛ пуска деца-камикадзета, обучава ги направо на улицата

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2016 в 09:10 6569 14

"Ислямска държава" превръща и улиците в обявения за нейна столица сирийски град Рака в детски тренировъчни лагери за джихадисти и камикадзета. Бойците на групировката проповядват идеите й и обучават хлапета да използват оръжие направо пред домовете им. Момчетата се изпращат да се самовзривяват в битките с режима на Асад и Свободната сирийска армия, после смъртта им се представя като жертви на ударите срещу ИДИЛ. 

Това разказва Raqqa Is Being Slaughtered Silently - R.B.S.S., нелегална мрежа от граждани и журналисти, които рискуват живота си, за да изпращат снимки и новини от Рака. 

В статия, публикувана преди ден, авторът обяснява, че децата са като гориво за групировката, защото чрез тях тя захранва редиците си с ентусиазирани, лесни за манипулиране и безстрашни - поради младостта си, бойци. Хлапетата нямат страх от смъртта, те не осъзнават опасностите и са готови да се включат в битка като големите. Подобно на други екстремистки групировки, ИДИЛ използва децата в своята война като инструмент в битките, пише R.B.S.S. Въпреки липсата на боен опит у децата, джихадистите ги използват при самоубийствени атентати, като чрез тях привлича и възрастните им близки в редиците си. 

Във всички градове, превзети от ИДИЛ, има детски тренировъчни лагери. В последно време обаче ИД промива умовете на малките направо на улицата, където книги, речи и проповеди и  се използват като "мобилни лагери". Бойци показват на момчетата как се използва оръжие при случайни срещи из града, където хлапетата се събират на групички.  

Всяка битка на ИДИЛ се нуждае от атентатори-самоубийци, според начина, по който групировката води войната си. Затова децата стават все по-необходими за нея - те са използвани като камикадзета, които да разчистят пътя за влизането на бойците в сраженията в Сирия, независимо дали срещу войските на режима или на свободната армия, пише още R.B.S.S. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.01 2016 в 21:45

Ей, Професора голям шегаджия излезе значи. Въоръжен до зъби с арсенала на съвецката пропаганда, ама то било само на майтап бе.
А ленка е мн сладък аналог на НеНовините! Учудващо е, че сарказма и не достига до мнозина.

27.01 2016 в 17:31

Уважаеми Лопе де Вега,

И ние първоначално се заблудихме от постингите на другарката Ленка, обаче като прочетохме и някои нейни стари изяви, нещата се наместиха на място. Пише така, че иронията почти да не личи, но на някои места се издава. Наше момиче.

Книгата е от самия Моше Даян и се казва Diary of the Sinai Campaign. Историческа документалистика, за синайската кампания. Познавах неговият ротен командир, от периода когато е учил военно училище (военна академия) в България, и също съм говорил с висши израелски офицери, те също потвърдиха, че е учил военно образование в България. Така че, очевидно не е градска легенда, както твърдят някои. Но в официалната му биография липсва.

Вероятно като цяло историците са преценили, че това е малозначителна подробност, която има някаква стойност само за нас. Полковникът, който като лейтенант му е бил ротен, отдавна почина, така че няма откъде да се научат подробности. Но едно е важно, че е ВЕЛИК ПЪЛКОВОДЕЦ.

27.01 2016 в 08:05

Драги професоре, продължават да ме глождят съмнения относно тази Ленка. Препрочетох написаното и не мога да доловя тънката ирония. Доста автентично и искрено ми се види. Все пак ще продължа да следя подвизите и, дано се просветя и не остана един от профаните.
А ние сега препрочитаме (за кой ли път!) едно от най-великите произведения, писани на български език - "Строителите на съвременна България". Това не се описва с думи. История, народопсихология, биографични очерци, ярки политически анализи, чиста литература - всичко това, плюс пропуснатото - на едно място. Изискана естетическа наслада!

Поздрав!

п.п. Моше Даян е роден в кибуц в подмандатна Палестина и е типичен сабра. Не знам, как е успял да учи у нас. Все си мисля, че това е легенда. Чувал съм, че Хаим Бар-лев е от българско потекло. Кой е авторът на биографията, която четете?

26.01 2016 в 20:20

Някой се е изгубил в цинизма,.. колкото и да му се иска да е в иронията.

26.01 2016 в 19:01

Уважаеми Лопе де Вега,

Другарката Ленка е от наште. Пише с невероятна тънка ИРОНИЯ и затова повечето тук ѝ се хващат. Сега значи тук става дума за ИРОНИЗИРАНЕ НА ИРОНИЗАТОРИТЕ, обаче за да не се усетят профаните, това се прави с цялата възможна сериозност (и дори драматизъм). Мога да Ви уверя, че работи без грешка.

Иначе Ленка е СВРЪХИНТЕЛИГЕНТНА и най-доброто попадение в сайта от години насам. Щом дори вие сте се заблудили, явно става дума за ВИСШ ПИЛОТАЖ. Знам, че темата е чувствителна за ваша милост.

Между другото, в момента четем спомените на Моше Даян за синайската кампания. Ако имате интерес към подобен род мемоарна литература, горещо ви ги препоръчвам. Изключително четиво. Той е наше момче, учил във военото училище във Велико Търново. Не знам защо много упорите това се пропуска в официалните биографии. Навремето познавахме неговия бивш ротен командир, разправяше че е бил един от най-добрите курсанти, които са минали през това училище изобщо. Навремето браточките са го наричали дори "Ело'им" (и с основание).

Поздрави и от нас!

26.01 2016 в 16:11

Пиша за втори път, защото първият ми пост не излезе. Професоре, смея ли да попитам с какво по-точно си съгласен с това невежо, именуващо се ленка, същество - може би най-неграмотното от всички, населявали някога този форум? С изпращането на децата ни да се гърмят сред арапите? Или с масовото клане на мюсюлманите? С "тайното ни православно превъзходство"? С това, че съществото продължава да пише България с малка буква? Не разбирам! Ако ония от атака на сбирките си вземат такива решения ние ли ще ги изпълняваме после или те ще грабнат сатъри и ханджари и с войвода Сидер начело ще изколят враговете? Нали знаете, че най-кръвожадните на думи първи се насират като видят зор? На всичко отгоре този път не долових и сянка от иронията, която често прозира в писанията Ви (поне според мен). Смаян съм!! Много ми се иска да прочета, че нещо не съм доразбрал. А дано.

Поздрав!

26.01 2016 в 15:46

Професоре, не мога да повярвам, че се съгласяваш с най-примитивното същество, населявало някога този форум. Смея ли да попитам, с какво по-точно си съгласен - с изпращането на децата да се гърмят сред арапите ли? Или с предлаганото масово клане на мюсюлмани? С тайното превъзходство на православието над исляма? С това, че полуграмотното полуживотно продължава да пише България с малка буква? Божем са патриоти ония от "Атака"! Най-лошото е, че този път не долавям и сянка от иронията, която нерядко влагаш. Просто съм смаян!

Поздрав!

26.01 2016 в 15:01

Ленка е права. Обаче седерастите и сороститутките закриха пионерските и комсомолски организации и сега няма къде да обучаваме нашата младеж на тероризам, за да се бори прови западняците и прогнилимата ДЕМОНОКРАЦИЯ. Омерзен съм.

26.01 2016 в 10:49


Източник: http://wikiislam.net/wiki/Quotations_on_Islam_from_Notable_Non-Muslims#Winston_S._Churchill

Уинстън С. Чърчил (р. 1940 – п. 2010 г.), внук на британския премиер Сър Уинстън Чърчил:

„Измите“ на 20ти век – комунизъм, фашизъм и нацизъм представляват екстремни форми на авторитаризъм.

Фашизмът и нацизмът са виновни за смъртта на над 30 милиона човешки същества; Сталин и руските комунисти са избили над 50 милиона, а Мао Дзъдун и китайските комунисти - над 80 милиона.

Но днес имаме ново предизвикателство, друг „изъм“, който се конфронтира с нас. Това е предизвикателството на ислямския фундаментализъм. Екстремисткият ислям е обявил война на целия свят, както свидетелстват техните безмилостни атаки по цялото земно кълбо, насочени предимно срещу невинни цивилни. Наред със зверската атака на 9/11 можем да изброим бомбените атаки в Мадрид, Бали, Лондон и наскорошната в Йордания.

Тези, които са обявили джихад на Запада и западните ценности като свободата на словото, правят всичко възможно да мобилизират срещу нас големите мюсюлмански общности, които живеят сред нас... Трудно е да повярва човек факта, че Вашингтон ни призовава да приемем Турция в ЕС. Ако това се случи, мюсюлманското население на Европа бързо ще постигне рекордните 100 милиона души — действие, което по мое мнение е съвършената глупост. Юдеохристиянска Европа е вече под обсада от ислямската имиграционна вълна. Приемането на Турция ще ускори смъртта на Европа...

Интересно е, че опасностите от екстремисткия ислям бяха предвидени от Уинстън Чърчил преди цели 85 години, както с изумление открих наскоро докато съставях книгата „Никога не се предавай“ с най-добрите речи на Уинстън Чърчил.

Чърчил разбира се е известен с дарбата си да прави далновидни прогнози. Той пръв предупреди за заплахата от Хитлер и нацизма – още през 1932 г., а също и за заплахата от Съветския съюз – в известната си реч за Желязната завеса, произнесена през 1946 г. във Фултън, Мисури. Но колко от нас знаят, че той е предупредил света и за опасността от ислямския фундаментализъм? Аз със сигурност не знаех!“

26.01 2016 в 10:40

selqnin тука в офиса на Атака родихме по-добра идея. Да дадем и ние бомби на децата си и да ги пратим в ислямска държава да се взривят. Щом те го правят, тук в българия да не сме по-долу, да не сме по-малко мъже я! Също така да обезглавим колкото араби има на наша територия - мъже, жени, деца всичко под ножа. Ама няма тука плачове пък аз съм само на 5 години или аз съм лекар, инженер, бизнесмен - всичките. Да заснемем всичко на камера и да им пращаме записите в ислямска държава
Така ще ги откажем демонстрирайки превъзходство като в същото време тайно ще знаеме че сме по-добри от тях защото сме православни