HIMARS в украинските степи. Киев показа използването на американските комплекси в бойни условия

OFFNews 05 юли 2022 в 09:50 30329 8

HIMERS в Украйна

Снимка Министерство на отбраната на Украйна

Украйна за първи път показа официално използването на HIMERS в бойните действия срещу противника.

Военното министерство на Украйна показа за първи път видеозаписи с използването на високомобилната артилерийска ракетна система М142 HIMARS, които страната получи в рамките на одобрената от Вашингтон военна помощ.

Видео демонстрацията идва едновременно с няколко успешни акции на украинците с точни попадения върху стратегически обекти в тила на руската армия, за които се смяташе, че са постигнати с ново по-далекобойно и по-точно оръжие. Според коментари в социалните мрежи HIMERS действат в момента в района на Запорожката област.

“Унищожени руски складове и командни пунктове, Змийският остров е освободен... HIMARS доказаха: американските оръжия са в пъти по-добри от всичко, което Руската федерация има. Украинците доказаха: можем бързо да се научим и ефективно да контролираме съвременните западни оръжия. Изводът? Повече оръжия = повече победи” - написа в профила си в Туитър съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михаил Подоляк.

Подоляк потвърди предположенията на военните експерти, че последните атаки на украинската армия в тила на врага на разстояние 80-85 километра от бойната линия се дължат на употребата на новите установки.

Надежда, че HIMARS ще променят играта на бойното поле в Украйна изрази в социалните мрежи и военния министър Олексий Резников, който поздрави американския си колега с Деня на независимостта. Резников потвърди пристигането на комплексите от САЩ преди десетина дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

7

Valioka

05.07 2022 в 13:01

Ами, според мен, Щатите хем казаха кога горе-долу ще започне войната, хем пращат на украинците високоточни оръжия, хем им дават координатите за поразяване от сателити... Просто не са на терен. И рашистите сами се вкараха в тая схема - сволоч...

1215

5

Lyubo

05.07 2022 в 11:28

Скоро ще ги показват на руските оръжейни конструктори в заводски условия.

2550

3

alfakentavur

05.07 2022 в 11:03

Оказва се, че след унищожаването на поредния рашистки сборен пункт все пак остава миризмата на ватенки. ЕС праща хуманитарна помощ Амби Пур.

2550

1

alfakentavur

05.07 2022 в 10:00

Обичам миризмата на HIMARS рано сутрин :)
Мирише на... Победа :))))
 
X

Да помогнем на украинските деца!