Херсонската операция на ВСУ на живо в мрежата на НАСА за мониторинг на пожари

OFFNews 29 август 2022 в 18:35 8831 6

Карта на местата с открит огън или термални аномалии на FIRMS

Снимка FIRMS

Карта на идентифицираните източници на открит огън или термални аномалии на НАСА.

Бойните действия в района на окупираната Херсонска област, където според множество източници от украинска страна е започнала контраофанзива за освобождението на Херсон може да бъдат следени на живо в интернет, обърна внимание основателят на платформата за международни изследвания Белингкат Елиът Хигинс.

Платформата на НАСА Пожарна информация за системата за управление на ресурсите (Fire Information for Resource Management System, FIRMS открива в автоматичен режим с мрежа от спътници пламъци, огън и всякаква свързана с тях активност на цялото земно кълбо за деня, за последните 24 часа и за последните седем дни. Мрежата засича както открит огън, така и термални аномалии, каквито се предизвикват и по време на произвеждането на взривове.

Тъй като бойните действия са свързани с взривове, които съдържат огън и много често с пожари, предизвикани от самите бойни действия, динамиката на активната карта на FIRMS позволява да се откриват горещите точки по фронтовата линия, преместването на тези точки и да бъдат определени по време. Трябва да се има предвид, че актуализирането на данните може да отнеме няколко часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

4

escrin

29.08 2022 в 20:47

Михаил М, това, което е фалшиво е профилът ти в ОффНюз.

-3667

1

fik1

29.08 2022 в 19:10

в югоизточна Украйна се спукват да пушат, много нездравословни
 
X

Да помогнем на украинските деца!