Хапчета на изнасилвача на парти на ГСДП в Германия, социалдемократите призоваха жертвите да съобщят на полицията

OFFNews 09 юли 2022 в 16:24 4750 1

Олаф Шолц

Снимка Getty Images

В лятното парти на социалдемократите е участвал и канцлерът Олаф Шолц, който е и бивш генерален секретар на ГСДП

По време на лятното парти на парламентарната група на ГСДП няколко жени са станали жертва на посегателство с помощта на т. н. Хапче на изнасилвача, съобщи германският „Тагесшпигел“. Парламентарната група на социалдемократите призова евентуални други жертви да се обърнат незабавно към полицията.

Партито, което се е превърнало в скандално, е било организирано миналата сряда в палатки Типи край Федералното канцлерство с участието на депутати, служители на Бундестага и представители на избирателните окръзи, общо около 1000 души. На купона присъствал и канцлерът Олаф Шолц (ГСДП).

Според вътрешния чат, до който е стигнала редакцията на „Тагесшпигел“ „към момента има осем жертви, един от случаите е потвърден с изследване. Изданието разполага и с писмото на изпълнителния директор на ГСДП Матиас Мартин до депутатите, в което се казва: „На нашия летен прием е стигнало до очевидни нападения срещу колежки с помощта на т. н. коктейл на изнасилвача (K.o. Tropfen). Това е възмутителен инцидент, за който незабавно сме съобщили в полицията.“

Парламентарната група на ГСДП препоръчва на всички евентуални жертви да съобщят веднага за подобен инцидент на полицията.
Използваният в германия термин K.o. Tropfen обхваща много различни субстанции, някъде е наричан Хапче на изнасилвача, другаде Коктейл на изнасилвача. Най-разпространен е течният вариант на екстази, т.е. гама-хидроксимаслена киселина. Тя е без цвят, без миризма и без вкус и води до безпомощност и беззащитност у жертвата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

1

Lyubo

09.07 2022 в 17:16

Да не последва Борката ?! И при него работата започна да се спихва от партита !!!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки