Гръцката църква в Газа е разрушена, жени и деца под развалините

OFFNews 20 октомври 2023 в 09:42 3634 13

Удари в Газа

Снимка АП/БТА

Гръцката църква в Газа е бомбардирана и разрушена, има жертви и ранени, предаде държавната телевизия ЕРТ, като цитира архиепископ Алексиос, който се намира в храма. В църквата имало жени и деца, които са потърсили убежище. 

Според директора на близката до църквата болница телата на жертвите са под развалините, а броят на загиналите не може да бъде установен. 

Църквата "Свети Порфирий", която се намира в стария град на Газа, датира от поне 1200 години и беше един от най-старите църковни храмове в света, уточнява БНР. 

Преди дни гръцкото правителство съобщи, че има споразумение с Израел военните действия да не засегнат храма.

Заради опасения от терористичен акт гръцките служби за национална сигурност засилиха вчера контрола на граничните пунктове и летищата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

13

alfakentavur

22.10 2023 в 13:56

Празната ти глава кънти като камбана.
С примерите за децата ти говоря за ХРОНОЛОГИЯ на събития.
Но за плитките рашистки "умове" време-пространството е много сложна материя.

-4778

12

137

21.10 2023 в 20:51

Ахахахха. Помогнал! Ахахахха. Хора вие сте неспособни на чиста маса хляб да сложите.
Не беше нужно иначе толкова да се палиш. Верно истината не е приятна и сигурно горчива ама не беше нужно да изплисквате легена чак толкова. Благодаря, че за пореден път си показахте истинската същност!
Относно децата - децата са първо деца и чак след това украински, руски, палестински, израелски и пр. Ако ти ги делиш първо по етнос/държава няма какво да ти кажа. Това е като онова безумие дето по-рано тиражирахре тука, че Бандера бил украйнския Левски. Бог да пази децата от такива разбирачи като теб и трупата ти.

2550

11

alfakentavur

21.10 2023 в 08:18

Не се ласкай. Рашистките мекерета не сте част от народа, а неговата утайка. Това би било обикновена клинична психиатрия, но и такава не е нужна.

Кой, какво и как жаля си е лично моя работа. Никой не може да ми държи сметка защо жаля този, а не онзи. Защо съм помогнал на едно дете, което се нуждае от огромна сума за операция в чужбина, а не на всичките стотици такива.
Капиш?

Но и това ти е крива опорка. Първо - преди да започнат издевателствата на украински деца (не се пише с и кратко, неграмотен бляд) - колко руски деца са пострадали по подобен начин?
И дали войната в Близкия Изток не започна с невиждани зверства към израелски деца, жени и мъже?
Та преди да стигнем до палестинските деца стоят всички тези други хора.

-4778

10

137

20.10 2023 в 15:54

Аууу. Май се оказах смазан от гумите на двойка народопсихолози. А да ву питам щом 600 дена жалите украйнските деца нема ли да поожалите и палестинските. Или те не да като украйнските? Незнам. Питам да ми кажете. Объркан съм вече. Реви за тия деца ама не и за другите. Помагайте! Кажете има ли разлики между едните и другиге? Едните по-деца ли са? Другите да не би да са възрастни със синдром на бемджамин бътън? Питам щото нали да знам как да реагирам като видя кадри и снимки. Все пак не искам да кажа за грешните деца, че си заслужават ситуацията.
Целия съм уши и очи. Казвайте я тая разлика та да се успокоя.

-529

9

6екеr4о

20.10 2023 в 14:39

Персонално съм споменат от някакъв, който е неясно какво търси/ръси в, цитат: "тоя прокиснал форум", нямам намерение да се оправдавам, още по-малко да се извинявам, но след като властта в палестинските територии се държи от Хамас, организация, чиято цел е унищожаване на израелската държава, какво следва да очакват в отговор палестинците!?!

Няколко пъти се натяква, че гърците били протестирали пред израелското посолство. Не знам дали е вярно, но и да е вярно, няма нищо тревожно. Гърците в това отношение са като французите, обичат да протестират, системно. Що да не протестират, да полежат по мегданите, да попият бира, да покрякат, да поврякат ... и тихо да се разотидат...

За мен незабравими са блокадите преди време от гръцки фермери на границата с България, що тонове узо се изля, кви скари се въртяха, незбравимо! И то през сезони, в които няма работа за земеделците....

2550

8

alfakentavur

20.10 2023 в 14:24

Е не предполагах, че си толкова ***
Аз ти казвам, че режимът на Путлер убива цивилни и деца, разрушава храмове и болници от 600 дни.
Ти си "мислиш", че казвам, че той е виновен за ставащото в Близкия Изток. Е не предполагах, че може да си толкова ***

-4778

7

137

20.10 2023 в 14:10

Нали и аз това казвам. Гърците са ги объркали нещо и протестират на грешното място. Сигурно путин им е пуснал психо делфини да им разбъркат мозъците. Така че отивай да им обясниш за свободния свят и за това, че путин бомби църкви и болници в газа. Тука вече го обясни. Ето аз го разбрах: Израел бомби невинни в болницо и цъткви, но путин е виновен. Пуснал съм поръчка за 2000 тениски. Утре ще ги раздавам пред партийния дом. Май сега му викат парламент. Или дънхил. Не съм сигурен.

2550

6

alfakentavur

20.10 2023 в 13:53

Вие рашистите сте се срастнали като с партията-майка с придобитите си навици на платени мекерета.
В Свободния Свят никой никого не води да протестира (изкл. Д. Тръмп). Ти явно си свикнал да те водят за ръчичка и да ти казват какво да правиш. То си личи.

-4778

5

137

20.10 2023 в 13:21

Разкажи го и това на гърците докато ги водиш към палестинското посолство. Ние тука вече сме свикнали, че путин е виновен. Дори и за задръстванията в софия. Ама виж гърците не го знаят сигурно. Осветли ги по въпроса. Сигурен съм, че ще го оценят.

2550

4

alfakentavur

20.10 2023 в 12:48

Направи много хубаво описание на режима на Путлер и на действията на СССРайха от 600 дни насам.
Режим има там. И заради това тази дума ти е станала любима.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика