Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Говорителят на Пентагона едва сдържа емоциите си на брифинг за войната (видео)

OFFNews 30 април 2022 в 15:48 9458 2

Говорителят на Пентагона Джон Кърби трудно сдържаше емоциите си по време на брифинг, на който говори за войната в Украйна.

Кирби заяви, че действията на президента Путин са "бруталност от най-студен и покварен вид".

"Трудно е да гледаш някои кадри и да допуснеш, че един здравомислещ, сериозен, зрял лидер би направил това", каза той, като на моменти трудно успяваше на продължи изказването си.

По-късно той се извини за това, че е проявил емоциите си.

Кърби заклейми руския лидер за "покварата" на руската тактика в Украйна и за "странните" твърдения, които той прави за причините да води война там. "Русия дори не се опитва да бъде прецизна в насочването си, заяви говорителят. - Това е просто бруталност от най-хладнокръвен и покварен вид."

Посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов отхвърли обвинението на говорителя на Пентагона. В публикация в социалните мрежи  той определи изявлението на Кирби като "обидно и неприемливо".

"Тук се превърна в норма служителите на администрацията да основават преценките си на мръсните лъжи на украинските власти", заяви  Антонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9347

2

Анализи

30.04 2022 в 16:39

Че Путин е престъпник, би трябвало да е ясно отдавна.Въпросът е защо не беше спрян още пре Крим. Сега нямаше да има такива злодеяния.

12319

1

Чичо ви

30.04 2022 в 16:05

Много мило!
 
X

Подкастът на OFFNews